Δηλώσεις Κυριάκου Βιρβιδάκη για τα οικονομικά του Δήμου Χανίων

Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης έκανε τις  ακόλουθες δηλώσεις:

«Αφού διευκρινίσω για μία ακόμη φορά ότι άλλο είναι χρέος και άλλο οικονομικές υποχρεώσεις θα ήθελα να τονίσω ότι:   Η οικονομική κατάσταση ενός Δήμου απεικονίζεται με την συνεκτίμηση τριών στοιχείων που είναι  οι Οικονομικές υποχρεώσεις, το Ταμειακό υπόλοιπο και τα αποθέματα και τρίτον οι απαιτήσεις από οφειλέτες. Η απλή αναφορά των οικονομικών υποχρεώσεων είναι αποπροσανατολιστική και προφανώς εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Στον πρώην Δήμο Χανίων στις 31/12/2010 το σύνολο               αποθεμάτων απαιτήσεων και ταμειακού υπολοίπου ήταν 18.311.707,68€ ενώ το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων ήταν 5.673.764,97€.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης   παρουσιάζοντας την απογραφή έναρξης της 1/1/2011 των Δήμων όλης της χώρας αναφέρθηκε σε τέσσερις αριθμούς:

1) Δάνεια  Δήμων 1.891.098,604€

2) Υποχρεώσεις Δήμων 1.269.756,697€

3) Απαιτήσεις Δήμων 1.878.386,170€

4) Διαθέσιμα (ταμείο και καταθέσεις) 735.700,436€

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην Υπ. Εσωτερικών στις αρχές Μαΐου ο δανεισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα είναι το 0,7%  του Δημοσίου χρέους ενώ οι συνολικές δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Ελλάδα αποτελούν το 5,8% των δημοσίων δαπανών και το 3,1% του ΑΕΠ κατατάσσοντας τη χώρα μας στη τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Μάλτα και τη Κύπρο.

Είναι  προφανές ότι μετά τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για τα ταξί έχουμε ένα νέο επεισόδιο μεταξύ του  πρώην  και του νυν Υπουργού Εσωτερικών με θύμα αυτή τη φορά την Τοπική  Αυτοδιοίκηση».

«Τα λόγια είναι τσάμπα, τα έργα κοστίζουν».

«Επειδή σε κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται λανθασμένα στοιχεία σχετικά με τις αρχαιρεσίες για τα νέα όργανα της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω τα εξής: Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία  ότι το Π.Δ. 75 “Περιφερειακές  Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας” περιέχει αντιδημοκρατικές διατάξεις και χαρακτηρίζεται από προσπάθεια αποκλεισμού τμήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως, πουθενά δεν προσδιορίζει ότι οι 175 Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ θα προέρχονται από συγκεκριμένους Δήμους. Θέλω να πιστεύω ότι τα παραπάνω δημοσιεύματα οφείλονται σε λανθασμένη ερμηνεία-ενημέρωση και δεν εξυπηρετούν άλλους σκοπούς».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μόνιμη Πυροσβεστική Υπηρεσία στις Βουκολιές ζητά η Σέβη Βολουδάκη

Η βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, κατέθεσε εκ νέου σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και…

58 mins ago

Με μια βραδιά για το κρητικό κρασί έριξε “αυλία” το 14ο Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός, Τουρισμός” στον Δήμο Πλατανιά

Μια μεγάλη γιορτή για τα τοπικά μας προϊόντα πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του…

59 mins ago

Νέα προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Εστιάζοντας στα παιδιά και στους εφήβους του Δήμου Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει τα προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης…

59 mins ago

Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας στα Χανιά

Ένα σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε ΕΠΑΛ της Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου,…

1 hour ago

Σπιτικές προτάσεις

Ρολό κιμά Παίρνομε πέντε φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνομε. Ψήνομε τον κιμά, περίπου μισό κιλό,…

1 hour ago

Επείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Aegean από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Ένα αεροσκάφος της Aegean Airlines που εκτελούσε την πτήση Α3 339 από τα Χανιά προς…

1 hour ago

This website uses cookies.