Δημοσκόπηση-βόμβα στα “Επίκαιρα”

Στα “Επίκαιρα” που κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, δημοσιεύεται δημοσκόπηση-βόμβα της VPRC, η πρώτη μετά την ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής και των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που την ακολούθησαν.

Το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται κατακερματισμένο και τα σενάρια φαντασίας έγιναν πλέον εφικτά.

Η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου έχει πλέον «απασφαλίσει» δομικές αλλαγές στο κομματικό σύστημα και στους εκλογικούς συσχετισμούς.

Οι επόμενες εκλογές, που, κατά τα φαινόμενα, είναι πλέον επείγουσες για το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, θα καταγράψουν πρωτοφανή ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον δεν υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και οι πιο απίθανες προ ολίγων εβδομάδων υποθέσεις.

Η έρευνα της VPRC του Ιανουαρίου κατέγραψε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 12%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.

Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του αρχηγού του πέφτει στο 4,5% με πτώτικες τάσεις που να απειλείται ακόμη και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, σφυροκπημένο από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στα δεξιά του, που καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να “μπαίνουν” στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό πόσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το “άλλο κόμμα” καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%.

Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, αφού αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το πρόσωπο κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης στην παρούσα φάση.

epikaira.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κλειστό το 3ο Ειδικό Σχολείο στα Χανιά λόγω νορβηγικής ψώρας

Κλειστό παρέμεινε χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το 3ο Ειδικό Σχολείο στον Άγιο Ιωάννη Χανίων, λόγω ενός κρούσματος νορβηγικής ψώρας σε…

12 hours ago

Οι κάτοικοι της Αγιάς Ρουμέλης άνοιξαν την είσοδο στο Φαράγγι της Σαμαριάς παρά την απαγόρευση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Αν και ο ΟΦΥΠΕΚΑ είχε δημοσιοποιήσει απαγόρευση διέλευσης από το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω κακοκαιρίας,…

12 hours ago

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα -13» στην Κρήτη | Βίντεο

Ολοκληρώθηκε σήμερα με αμφίβια αποβατική ενέργεια στο Μάλεμε Χανίων η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα-13» στο…

12 hours ago

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η αξιοπρεπής Αριστερά είναι εδώ!»

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική…

12 hours ago

Ανησυχία στα Χανιά για την επιδημία γαστρεντερίτιδας – Επιμένει ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων οτί οφείλεται σε υπερμεταδοτικό ιό – Υπό εξέταση τα δίκτυα ύδρευσης

Ανησυχία επικρατεί στα Χανιά τις τελευταίες ημέρες λόγω του κύματος γαστρεντερίτιδας. Όπως δήλωσε ο Διοικητής του…

14 hours ago

Στο “μικροσκόπιο” ο καρκίνος του μαστού – Εκδήλωση στα Χανιά

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιείται την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 18.30 στο…

18 hours ago

This website uses cookies.