ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Στις 6,2 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Σε διψήφια νούμερα παραμένει η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις τάσεις της MRΒ.

Την ίδια στιγμή, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να παρουσιάζει άνοδο μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Στην αναγωγή προ της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη τα στοιχεία δείχνουν πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό από 35,7% έως 40,7% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά από 23,7% έως 28,1% και τρίτο το ΚΙΝΑΛ με ποσοστά από 14,5% έως 11,1%.

Στις τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο σε νίκη της ΝΔ πιστεύει το 51% (54,7% Ιουν. 2021) του εκλογικού σώματος, ενώ σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει το 20,1% (18,7% Ιουν. 2021).

Παράλληλα στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν» το 35,8% (39% Ιουν. 2021) δηλώνει ότι θα επιθυμούσε νίκη της ΝΔ και το 29,7% (31,1% Ιουν. 2021) θα επιθυμούσε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Οι τάσεις της MRB αποτυπώνουν και τις απαντήσεις στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός κερδίζει τη μάχη της δημοτικότητας.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% όχι ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% όχι ευνοϊκές γνώμες.

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 13,1%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8% ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4% των συμμετεχόντων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν την πρόταση εκεχειρίας που είχε κατατεθεί από…

18 hours ago

«Ελα να σε κεράσουμε ρακί» – Ταξιδεύοντας σε όλα τα χωριά της Κρήτης με ένα βαν

Μεγάλωσε σ’ ένα χωριό έξω από το Ρέθυμνο, εκεί όπου οι ρυθμοί ζωής είναι ταυτόσημοι…

21 hours ago

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει γεμίσει η χώρα μας τα τελευταία…

21 hours ago

«Υγρός χρυσός» το ελαιόλαδο: Η έλλειψη ελαιόλαδου πυροδοτεί τιμές ρεκόρ και φόβους για επισιτιστική ανασφάλεια

Η έλλειψη του «υγρού χρυσού» εκτοξεύει τις τιμές, αυξάνει την εγκληματικότητα και ωθεί τη βιομηχανία ελαιολάδου…

21 hours ago

Νίκος Ζωιδάκης: “Το περισσότερο κλάμα που θυμάμαι να έβγαλα ήταν όταν έφυγε ο Βασίλης Καρράς”

Ο Νίκος Ζωιδάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του φίλου και κουμπάρου του, Βασίλη Καρρά, στην εμφάνισή…

21 hours ago

Ηράκλειο: Χτύπησε 8χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητό του και το εγκατέλειψε

Ένα παιδάκι μόλις 8 ετών μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εφημερεύον νοσοκομείο…

21 hours ago

This website uses cookies.