ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά ο Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ

Πρώτη με απώλειες παραμένει η ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PRORATA για το ATTICA TV με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισοβαθμεί με το ΚΚΕ, ενώ ενδιαφέρον, παράλληλα παρουσιάζουν και τα ευρήματα για τα εσωκομματικά στην κεντροαριστερά.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 24%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μάχονται για την τέταρτη θέση με ποσοστό 9,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 4,5%, η Φωνή Λογικής το 4%, και η Νίκη 3,5%.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει κάλπης ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 27%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σωκράτης Φάμελλος με 23%, ενώ ποσοστό 16% συγκεντρώνει ο Παύλος Πολάκης.

Το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς.

Στο ΠΑΣΟΚ μπροστά στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, τον οποίο ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 22%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% ο Παύλος Γερουλάνος, 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στον δεύτερο γύρο, υπερέχει και πάλι ο Ανδρουλάκης του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%). Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Σημειώνεται ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θέλει κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεργαστούν μόνο εντός Βουλής. Μικρότερο ποσοστό υπέρ της συνεργασίας καταγράφεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που υπέρ τάσσεται το 43% ενώ το 21% θεωρεί ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί μόνο εντός Βουλής.

Στο ερώτημα για το ποια είναι τα τρία σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, οι πολίτες τοποθετούν την ακρίβεια στην πρώτη θέση, την υγεία στη δεύτερη και Τρίτη την εκπαίδευση.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της…

45 seconds ago

Εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Μητσοτάκη, μετά την ελεύθερη πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει τώρα, άνοιξε…

4 mins ago

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις…

17 mins ago

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας Λοβέρδος» στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τον είχαν…

31 mins ago

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας την αίτηση της υποψηφιότητάς του συνοδευόμενη…

36 mins ago

Τουλάχιστον 163 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο – 78 εξ αυτών βγήκαν στη Γαύδο

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ μια γυναίκα…

37 mins ago

This website uses cookies.