Διάκριση για τον Μανώλη Καλλιγέρη στη Λευκωσία

Στις 14/1/2012 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ολυμπιακό σκοπευτήριο της Λευκωσίας η τελετή βράβευσης και απονομή τιμητικής πλακέτας στους Μανώλη Καλλιγέρη επίτιμο πρόεδρο του σκοπευτικού συλλόγου Χανίων Ο Βαρδάς και του Λάκη Ψημολοφίτη, πρόεδρο της σκοπευτικής οργάνωσης Λευκωσίας, πρόεδρο της σκοπευτικής οργάνωσης Λευκωσίας, πρωτεργάτες στην πραγματοποίηση και εδραίωση της αδελφοποίησης του συλλόγου Βάρδα Χανίων και της σκοπευτικής οργάνωσης Λευκωσίας. Η τελετή έγινε παρουσία του υπουργού δικαιοσύνης και δημοσίας τάξης κον Λουκά Λουκάς, τον πρόεδρο Κ.Ο.Α. Πάμπου Στυλιανού, τον δήμαρχο Ιδαλίον Λεόντειο Καμένο, τον δήμαρχο Λατσίων Παναγιώτη Κυπριανού, τον πρόεδρο Σ.Κ.Ο.Κ. Λόρδου, του αρχηγού της αστυνομίας, του διοικητή ΕΛΔΥΚ, το μέλος της επιτροπής παιδείας της βουλής, βουλευτού κ. Πιτσιλίδη. Απενεμήθη στον κον Καλλιγέρη ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

Στην εκδήλωση κόπηκε η βασιλόπιτα του Συλλόγου και παράθεση δείπνου. Επίσης στη λέσχη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λευκωσία κόπηκε η βασιλόπιτα της Λέσχης και μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΚΑ κ Θράσος Σοφοκλέος, και ο κ. Μανώλης Καλλιγέρης ο οποίος δώρισε ένα ασημένιο κρητικό μαχαίρι και στην ομιλία του τόνισε ότι την Κρήτη και την Κύπρο τις ενώνει αίμα, διότι Κύπριοι μαχητές έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία και οι Κρήτες μαχητές έβαψαν με το αίμα τους το χώμα της Κύπρου στα θλιβερά γεγονότα του 1974.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

41 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

52 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.