Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διαγραφή και των προστίμων στα χρέη προς τους δήμους, ζητά η ΚΕΔΕ

Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό,τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν.Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ.

«Όμως, τονίζει, τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε την διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών περιορίζεται δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων».

«Προς τούτο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη συμπλήρωση της σχετικής ρύθμισης του Νόμου 4321/2015» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

left.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας…

2 hours ago

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, ζήτησε και έλαβε ο 51χρονος Ηρακλειώτης…

3 hours ago

Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στα Χανιά – Η Κρήτη μετράει τρεις νεκρούς σε μια εβδομάδα

Την ώρα που η Κρήτη θρηνεί για την 26χρονη μητέρα που έχασε τη ζωή της…

3 hours ago

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, να εκφράσω τα θερμά…

3 hours ago

Π. Πολάκης: Κλίκα εντός ΕΚΠΑ επιμένει για Βραχνή

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, σοβαρό ζήτημα προκύπτει για τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη…

3 hours ago

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA), διαδηλώνοντας κατά του πολέμου…

6 hours ago

This website uses cookies.