Τα ύστερα τιμούν τα πρότερα, λένε αλλά στην περίπτωση της Διαμαντοπούλου, κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του εκσυγχρονιστή κατά κάποιους, νεοφιλελεύθερου κατά άλλους Σημίτη, ούτε τα ύστερα όυτε τα πρότερα είναι ιδιαίτερα “σοσιαλιστικά”.
Η Διαμαντοπούλου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της επί εποχής Σημίτη, το 1996 όταν και εκλέχθηκε βουλευτής Κοζάνη. Μέρος του ρεύματος του ΠΑΣΟΚ που λοξοκοίταζε προς τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά πήρε το προσωνύμιο “Θάτσερ” λόγω ύφους και έργου αφού ως υφυπουργός Ανάπτυξης είχε την ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βιομηχανική αναδιάρθρωση. Παρέμεινε σε αυτή τη θέση της μέχρι την επιλογή της ως Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρμοδιότητα τα θέματα απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων, την περίοδο 1999-2004.
Επανήλθε στην ελληνική πραγματικότητα ως μέλος της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου όπου έφερε στη Βουλή τον περιβόητο πια νόμο Διαμαντοπούλου που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ήταν ένας νόμος οποιασδήποτε δεξιάς κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι υπερψηφίστηκε τόσο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΝΔ όσο και από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ακολούθησε το 2013 η φυγή της από το ΠΑΣΟΚ, τότε δηλαδή που κατέρρεε το κόμμα που την ανέδειξε, με τη φράση:
«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει».
Η Φώφη Γεννηματά, τότε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είχε δηλώσει για την Διαμαντοπούλου το 2014 ότι «το πανελλήνιο γνωρίζει ότι έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2013».
Μετά που έφυγε δημιούργησε “ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, έναν ανεξάρτητο οργανισμό πολιτικής και έρευνας με κατεύθυνση ξεκάθαρα… μεταρρυθμιστική κατά τα πρότυπα Σημίτη.
Το 2017, δημιούργησε πολιτικό φορέα με το όνομα “Ώρα Αποφάσεων” ο οποίος βρέθηκε σε συζητήσεις με “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δημιουργία κοινού κομματικού φορέα, αφού “κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση”. Ποια ήταν αυτή η κατεύθυνση; Η υπεράσπιση της επιχειρηματικότητας, της αξιοκρατίας και η στελέχωση του δημοσίου από “αρίστους”. Να, σαν αυτά δηλαδή που έλεγε και ο Μητσοτάκης για να εκλεγεί πρωθυπουργός. Στόχευση; Να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έγινε ιδιαίτερα ξεκάθαρο μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην πρωτοβουλία.
Μαζί της στην “Ώρα Αποφάσεων” βρέθηκε ο Ραγκούσης πριν μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Φλωρίδης πριν μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία. Τον Ραγκούση τον πετάξανε έξω επειδή συμμετείχε σε συνέδριο του ΔΗΣΥ. Ποιο ήταν το κόμμα ΔΗΣΥ;
Για όσους έχουν ξεχάσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗ.ΣΥ.) ήταν εκλογικός συνασπισμός κομμάτων της κεντροαριστεράς. Συγκροτήθηκε από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.), με σκοπό τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Επικεφαλής του συνασπισμού ήταν η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφη Γεννηματά.
Οπότε, έδιωξαν τον Ραγκούση επειδή ήθελε να συμμετάσχει σε συνέδριο εκλογικού συνασπισμού του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο τώρα η Διαμαντοπούλου επέστρεψε και θέλει να γίνει πρόεδρός του!
Τελικώς, η Ώρα Αποφάσεων έγινε κόμμα το οποίο όμως δεν μακροημέρευσε αφού υπήρχε μηδενική απήχηση και έμεινε η κ. Διαμαντοπούλου με το “ΔΙΚΤΥΟ”.
Στις 23 Φεβρουαρίου του 2023 έγινε μέλος του Δ.Σ. της Coca-Cola, δηλαδή της εταιρείας που έχει καταγγελθεί για τις εκμεταλλευτικές σχέσεις με εργαζόμενούς της, αλλά και για τη στρατηγική της σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού!
Αυτή η κ. Διαμαντοπούλου, τώρα διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Άραγε, θα ήταν έκπληξη αν αποτελούσε στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ όπως αποτέλεσε και ο συνοδοιπόρος της στην Ώρα Αποφάσεων κ. Φλωρίδης;