Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, πριν τις ανακοινώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες. Παράλληλα ωστόσο, δημοσιεύματα του συστημικού Τύπου αναφέρονται σε «κυβερνητικές πηγές» που προαναγγέλλουν την αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμό, με μομφές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγορούν πως μετέτρεψε το αδίκημα του εμπρησμού σε πλημμέλημα, στο πλαίσιο των διαβόητων αλλαγών του Ποινικού Κώδικα.
Χωρίς ανακοινώσεις, παρά μόνο για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και του αυξημένου κινδύνου σε όλη τη χώρα έληξε το πρωί τη έκτακτη σύσκεψη που έλαβε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ο πρωθυπουργός μεταβεί στην Ηλεία για να περιοδεύσει στα καμένα και στην Αρχαία Ολυμπία.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ υπήρξαν και ενημερώσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά.
Ωστόσο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, πλήθος παράλληλων δημοσιευμάτων στον συστημικό Τύπο αναφέρονται σε αποφάσεις για την αυστηροποίηση των ποινών για το αδίκημα του εμπρησμού, κάνοντας λόγο για ειλημμένη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου από τον περασμένο Ιούλιο, και πριν το ξέσπασμα των πυρκαγιών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων αναμένεται να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός Αυγούστου, με στόχο την μετατροπή του εμπρησμού σε κακούργημα, με «κυβερνητικές πηγές» να αναφέρουν πως το εν λόγω αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα κατά τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα το καλοκαίρι του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από αυτές, ο εμπρησμός δασών ξεκινούσε από κακούργημα.
Όπως αναφέρουν οι εν λόγω κυβερνητικές διαρροές, με τα όσα ισχύουν σήμερα, για να φτάσει η ποινή στα δέκα χρόνια κάθειρξης, θα πρέπει να αποδειχθεί πως κινδύνεψαν άνθρωποι ή ότι ο εμπρηστής σκόπευε σε προσωπικό όφελος. Για να φτάσει η ποινή στα 15 χρόνια θα πρέπει να προκληθεί θάνατος, ενώ για καταδίκη σε ισόβια, θα πρέπει να έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις και πολλοί άνθρωποι. Υπενθυμίζουν δε πως έως το 2019, ο εμπρησμός δασών τιμωρείτο με ποινές από 5 έως 20 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, «ανάλογα με τα αποτελέσματα της φωτιάς».
Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών κάθε ηλικίας, το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων γέμισε φως και…
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο γνωστός λυράρης Γρηγόρης Σαμιόλης με…
Οι Γερμανοί εργάζονται λιγότερο από όλους τους Ευρωπαίους, ενώ, αντιθέτως πιο σκληρά εργαζόμενοι είναι οι…
Η Αυστραλία βάζει πιο αυστηρούς νόμους για τη χρήση των social media από ανήλικους και…
Τα παιδιά μιλούν για την αναπηρία ! 8 μικρού μήκους ταινίες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα…
Τρομακτική δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, εντοπίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στην κοινωνία και δεν το…
This website uses cookies.