ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει Μαγιορκίνη ο καθηγητής Κωστρίκης στα περί «τεχνικού λάθους» στον εντοπισμό της Deltacron: “Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε”

Αναστάτωση προκάλεσε ανάρτηση του Έλληνα επίκουρου καθηγητή Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, σχετικά με την Deltacron που εντοπίστηκε στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, «σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…».

Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανάρτηση, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, η ομάδα του oποίου ταυτοποίησε δείγματα της Deltacron, ανέφερε στο SigmaLive ότι η εν λόγω δήλωση είναι λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη.

Όπως εξήγησε, «δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε».

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την Deltacron θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο Επιστήμονα, «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές».

Πρόσθεσε πως “πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο”.

Αυτοί οι 52, εξήγησε, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα, πως είναι δυνατόν να είναι λάθος; διερωτήθηκε.

Tα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron, κατέληξε.

sigmalive.com

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μπαράζ τροχαίων στον Αποκόρωνα: Πολύ σοβαρά τραυματισμένος μοτοσικλετιστής

Μέσα σε λίγες ώρες, σημειώθηκαν τρία τροχαία ατυχήματα στον Δήμο Αποκορώνου, εκ των οποίων το…

37 mins ago

“Λευτεριά στην Παλαιστίνη” φώναξαν οι Χανιώτες σε συλλαλητήριο συμπαράστασης

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά, με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης…

43 mins ago

Κρήτη: Κατέρρευσε μπροστά στο παιδί του!

Μία ξαφνική αδιαθεσία αισθάνθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας 54χρονος άνδρας σε περιοχή του Δήμου…

49 mins ago

Νέος κανονισμός λειτουργίας για την ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Χανίων – Αύξηση στα μισθώματα

Ο Δήμος Χανίων ανέθεσε σε εξειδικευμένη μελετητική εταιρεία την εκπόνηση του νέου κανονισμού λειτουργίας για…

50 mins ago

“Yποτροπικός αεροχείμαρρος” θα ψήσει και την Κρήτη

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στα ύψη αυτή την εβδομάδα με ένα κύμα ζέστης να επηρεάζει την νότια αλλά…

55 mins ago

“Το Βενιζέλειο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του…”!

Δεν έχει τέλος η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ γιατροί κι εργαζόμενοι κρούουν…

57 mins ago

This website uses cookies.