ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές Οικολογικό Σχολείο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Στα πλαίσια των προσπαθειών της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) για ανάπτυξη «Πράσινων Ενοριών», οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2014, θα πραγματοποιηθεί, με φυσική παρουσία, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, 11-18 Νοεμβρίου 2023, Διεθνές Οικολογικό Σχολείο με συμμετέχοντες από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Διοργανωτής είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (World Council of Churches – WCC) και η ΟΑΚ.

Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν ζητήματα: Κλιματικής Δικαιοσύνης, Ύδατος και Διατροφής.

Η ΟΑΚ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η, με ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος, που η ηλικία του/της είναι από 18 έως 30 ετών και έχει καλή γνώση της αγγλικής, να ακολουθήσει προσεκτικά τις οδηγίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και να κάνει αίτηση, αποκλειστικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου, που παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες:

https://www.oikoumene.org/events/wcc-eco-school-for-europe-and-north-america-region

Η συμμετοχή σε ένα Διεθνές Σχολείο με το κύρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και της ΟΑΚ αποτελεί μοναδική εμπειρία, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σχετικό Σχολείο στην Ευρώπη και στη Χώρα μας. Η συμμετοχή των κληρικών και όσων διακονούν τις Ενορίες του θα εκτιμηθεί δεόντως. Θα δοθεί σχετικό Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η 16η Σεπτεμβρίου 2023 και συνιστάται να γίνει η σχετική διαδικασία στον ανωτέρω σύνδεσμο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Σημειωτέο, ότι αυτό το Οικολογικό Σχολείο θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν αποκλειστικά και μόνο αυτοί/αυτές που η αίτησή τους έχει εγκριθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, λόγω των σχετικών διεθνών διαδικασιών.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

1 min ago

27 στις 50 επέστρεψαν στη βίαιη σχέση λόγω… φτώχειας και έλλειψης δομών φιλοξενίας

Ελλείψει υποστήριξης, οι κακοποιημένες γυναίκες επιστρέφουν στην πλειονότητά τους στην βίαιη σχέση από την οποία…

3 mins ago

Η δικαστική απόφαση που ξεμπροστιάζει τις απάτες εταιρίας διαχείρισης κόκκινων δανείων – Πώς αρπάζουν περιουσίες

Υπότροπος για κακομεταχείριση δανειοληπτών – Η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας…

6 mins ago

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον κόμβο…

45 mins ago

Νέο αίτημα Μαλανδράκη για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επανέρχεται με νεότερο έγγραφο του, που απέστειλε στον Υπουργό…

47 mins ago

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και πραγματικό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη…

55 mins ago

This website uses cookies.