Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις για την αποπομπή Σαββαΐδου ζητούν οι Βρυξέλλες

Διευκρινίσεις για την απόφαση αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε η Κομισιόν, κάνοντας λόγο για δέσμευση της Ελλάδας να προστατεύσει την αξιοπιστία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις και πως ενδέχεται να συζητήσει για το ζήτημα

Ερωτηθείσα για το θέμα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ παρατήρησε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης, είπε ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση παύσης της Κ. Σαββαΐδου.

Τέλος, η Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και πως ενδέχεται να συζητήσει για το θέμα αυτό.

thepressproject.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αυγενάκης: Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα όχι μόνο της κρητικής, αλλά και της μεσογειακής διατροφής

Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) συναντήθηκε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας…

3 hours ago

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο» επειδή οι…

3 hours ago

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται μόνο γρηγορότερη προσβολή των πύρινων…

4 hours ago

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα τη νύχτα. Ο…

5 hours ago

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως μια προσπάθεια «αποδυνάμωσης και απομόνωσης» της…

6 hours ago

Έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του “αντισημιτισμού” – Τώρα λέει ότι ο όρος εργαλοποιείται

Ο δικηγόρος Kenneth Stern έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του "αντισημιτισμού", ο οποίος τώρα πιστεύει ότι…

6 hours ago

This website uses cookies.