ΤΟΠΙΚΑ

Διευκρινίσεις της Διοίκησης του ΟΑΚ για την κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού

Διευκρινήσεις για την κινητοποίηση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της έδρας του Ο.Α.Κ στην Αγυιά Χανίων έδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού.

Όπως τονίζει:

Η «διαδρομή» που ακολουθεί το νερό, πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους, πως είναι μια κοστοβόρα διαδικασία, την οποία ο οποιοσδήποτε φορέας, φέρει την ευθύνη της διαχείρισης του, δεν μπορεί μονομερώς να την επωμιστεί. Η συντήρηση δε, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των πεπαλαιωμένων δικτύων, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των κοστοβόρων ζημιών, που καλείται καθημερινά ο Ο.Α.Κ. να αντιμετωπίσει, «στενεύουν» έτι περαιτέρω τα οικονομικά δεδομένα, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για έναν «Οργανισμό» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και υποχρεώσεις και λογοδοτεί επί των οικονομικών του αποτελεσμάτων.

Τα προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία η «ενεργειακή κρίση» γονάτισε το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, ο Ο.Α.Κ. δεν προχώρησε σε καμία αύξηση στα τιμολόγια του, σε αντίθεση με το σύνολο των φορέων που ασχολούνται με τη διαχείριση του νερού, που επέβαλαν αυξήσεις οι οποίες έφθασαν μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει μεταξύ άλλων και  τη λειτουργία του Ο.Α.Κ., προϋποθέτει την ανάκτηση του κόστους για τον «Οργανισμό»  συνθήκη που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με κανέναν άλλο τρόπο, πέραν αυτού που έχει επιλεγεί.

Η αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής που έγινε,   έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη βιωσιμότητα του Ο.Α.Κ. και όχι με σκοπό  ν’ αντλήσει επιπλέον έσοδα στα ταμεία του.  Θα πρέπει ακόμη να υπογραμμιστεί πως οι τιμές τιμολόγησης, έχουν προηγουμένως εγκριθεί από το σύνολο των ΔΕΥΑ με τις οποίες συνεργάζεται ο «Οργανισμός» και δεν έχουν δυνατότητα «επαναδιαπραγμάτευσης», υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Ιδιαίτερο πάντως ενδιαφέρον  έχει και το γεγονός της χαμηλής τιμής του νερού  – μόλις 19 λεπτά ανά κυβικό –  που εξακολουθεί να προσφέρει ακόμη και σήμερα στον συγκεκριμένο ΤΟΕΒ Αγυιάς Κολυμβαρίου  ο  «Οργανισμός» αλλά και πως αυτή διαμορφώνεται – στα 27 λεπτά ανά κυβικό –   όχι με ευθύνη του Ο.Α.Κ., αλλά του αρμόδιου διαχειριστή ΤΟΕΒ Αγυιάς-Κολυμβαρίου που κάνει την τελική τιμολόγηση.

Η βελτιστοποίηση της «χρήσης» του νερού, εξακολουθεί να παραμένει το κρίσιμο ζητούμενο όπως και οι τρόποι που αναπτύσσονται στον τόπο μας οι καλλιέργειες. «Το νερό χρειάζεται σεβασμό απ’ όλους και δεν επιτρέπει σπατάλες».

Προς αυτή την κατεύθυνση, στον Ο.Α.Κ. εργαζόμαστε συστηματικά, ενώ παράλληλα επιχειρούμε με κάθε δυνατό τρόπο, την αξιοποίηση των Α.Π.Ε. οι οποίες μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αποκλιμάκωση των τιμών.

Βρισκόμαστε τέλος, στη διάθεση του οποιουδήποτε εμπλέκεται, για να εξετάσουμε από κοινού όλες εκείνες τις λύσεις, οι οποίες μπορούν να «θωρακίσουν» στο μέλλον τη «διαδρομή του νερού», από το πρώτο στάδιο μέχρι και τον τελικό καταναλωτή”.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

54 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.