ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινιστική δήλωση Κ. Γαβρά: “Ίσως εκφράστηκε κακώς. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς”

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο Κώστας Γαβράς, απαντώντας στα δημοσιεύματα που το θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μαθαívω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφίσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αυτή η πρóθεσή µoυ. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερµηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Τι είπε ο Κώστας Γαβράς για το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο ίδιος προσθέτει ότι «στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κóσµo πoυ oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα «Ενήλικες στην Αίθουσα», με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

Η διευκρινιστική δήλωση έγινε με αφορμή απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη για την εφημερίδα “Documento” όπου ο κ. Γαβράς είπε:

«Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω, σήμερα η μόνη λύση στην Ελλάδα για να αλλάξουν ίσως τα πράγματα και λοιπόν είναι ο Τσίπρας. Δεν έχετε άλλον. Έχετε κάποιον άλλον; Βλέπετε κάποιον άλλον; Δεν βλέπω κανέναν άλλον».

Ακούστε τα ακριβή λόγια του μεγάλου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά:

Ακολουθεί η δήλωση του δημοσιογράφου του Documento, Αντώνη Μποσκοΐτη:

«Με όλο μου το σεβασμό στον κύριο Κώστα Γαβρά, όπως και με όλο μου το σεβασμό στους κυρίους Βαρουφάκη και Τσίπρα, μαθαίνω ότι ο κ. Γαβράς ένιωσε την ανάγκη να κάνει διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τη συνέντευξη που μου παραχώρησε στα Χανιά για την εφημερίδα Documento και για το free press FAQ. Καλώς έπραξε αν θεωρεί πως ενδεχομένως δεν τα είπε όπως θα ήθελε. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να τον παρερμήνευσα. Για του λόγου το αληθές, λοιπόν, παραθέτω το ηχητικό απόσπασμα από την, προ ημερών, δημόσια συζήτηση μας. Άλλωστε παρεμφερείς δηλώσεις ο κ. Γαβράς έκανε και στη συνάδελφό Αλεξάνδρα Χρηστακάκη για το ραδιόφωνο που δημοσιεύθηκαν στην ΑΥΓΗ της περασμένης Κυριακής. Αντώνης Μποσκοΐτης».

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές στην Κίσσαμο, μετά από κατολίσθηση που…

8 hours ago

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το βράδυ σε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,…

8 hours ago

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει τέλος και δεν άφηνε σε ησυχία…

8 hours ago

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι στην Μ. Βρετανία, ωστόσο αποφάσισαν τον…

8 hours ago

Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών στα Χανιά – Ένα μεγάλο σπίτι μακριά από τη βία

Η ιστορία ξεκινάει το 2014… όταν εκείνη την εποχή, αν και ακομη σύμφωνα με τους…

8 hours ago

Εκατοντάδες στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρι στις Βρύσες την Κυριακή των Βαΐων | Φωτός

Έχουμε πλέον εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα και στις Βρύσες, όπως έχει καθιερωθεί,…

8 hours ago

This website uses cookies.