19.8 C
Chania
Thursday, October 17, 2024

Δικάζεται ο 32χρονος Χανιώτης που βίασε και σκότωσε την Σούζαν Ίτον: “Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επιστρέψει στην κοινωνία”, ζητά η οικογένεια

Ημερομηνία:

Η υπόθεση δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, της διακεκριμένης Αμερικανίδας μοριακής βιολόγου, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο το 2019, έρχεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας. Σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον 32χρονο που ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και σε 13 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό της άτυχης επιστήμονος.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς η Σούζαν Ίτον ήταν μια αναγνωρισμένη επιστήμονας, που βρισκόταν στην Κρήτη για επιστημονικό συνέδριο.

Η δικηγόρος της οικογένειας Δώρα Πανταζή δήλωσε:

“Αυτή η γυναίκα βιάστηκε και δολοφονήθηκε με έναν εξωφρενικά αδιανόητο τρόπο, για τον οποιοδήποτε άνθρωπο.

Η οικογένειά της βρίσκεται εδώ. Μάρτυρας στο δικαστήριο θα είναι μόνο η αδελδή της, τα παιδιά της δεν μπορούν να διανοηθούν και να αντέξουν αυτή την αποδεικτική διαδικασία, πόσο μάλλον να αντικρίσουν τον άνθρωπο που φέρθηκε με τόσο απάνθρωπο τρόπο στη μητέρα τους.

Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό αυτή η δίκη να καταλήξει σε μια αντιμετώπιση του κατηγορουμένου, τέτοια που να μας εξασφαλίζει ότι δεν θα επιστρέψει στην κοινωνία, διότι εχει μια πολύ ακραία μορφή αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Δυστυχώς, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια, ούτε έχει εκφράσει μια πραγματική και ειλικρινή συγγνώμη. Είμαστε εδώ για να δούμε αν θα το πράξει σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια, με πολύ αξιοπρέπεια, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης και περιμένει την τελική απόφαση, για να δικαιωθεί η μνήμη της [όνομα θύματος] ως μαμάς, ως επιστήμονισσα και ως μιας καταπληκτικής συζύγου.”

Όσον αφορά τη Τζούλι Ίτον, αδελφή της Σούζαν Ίτον είπε:

“Είμαι εδώ… Είναι πολύ δύσκολο να είμαι εδώ, γιατί θέλω όλοι να γνωρίζουν τι καταπληκτικό άτομο ήταν η αδερφή μου και πόσο μεγάλη απώλεια είναι για την οικογένειά μας. Θέλω να διασφαλίσω ότι είμαι εδώ για να δω ότι το δικαστικό σας σύστημα θα κάνει ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα, θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μην συμβεί αυτό ξανά σε κανέναν άλλον.

Και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που, όταν ήρθε η οικογένειά μας εδώ και μάθαμε ότι είχε χαθεί, όλη η κοινότητα βγήκε να μας βοηθήσει. Είχαμε σκύλους και ελικόπτερα και όλα τα σχετικά, και η καλοσύνη από την κοινότητά σας… Θέλω να γνωρίζετε όλοι πόσο πολύ εκτιμήσαμε αυτό.

Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι εδώ. Υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις που είναι πολύ δύσκολες. Και παρόλο που υπήρχε τόση καλοσύνη από τόσους πολλούς ανθρώπους, είναι απλώς πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι εδώ.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ πραγματοποίησαν...

Ο Χ. Μαμουλάκης για την επίσκεψη Σταϊκούρα στην Κρήτη

Απάντηση στις πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών...