ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστική εντολή κατά του πρώην ΥΠΕΞ του Εκουαδόρ, γνωστού υποστηρικτή του Ασάνζ

Παρέμβαση της Interpol για την σύλληψη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Ρικάρντο Πατίνο, ζητεί δικαστής του Εκουαδόρ. Ο πρώην διπλωμάτης φέρεται να έχει διαφύγει στο Περού από την Τετάρτη.

Την κράτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Εκουαδόρ, Ρικάρντο Πατίνο και την παρέμβαση της Interpol, ζήτησε δικαστής της χώρας, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο El Comerci.

Ο Πατίνο που είναι γνωστός υποστηρικτής του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, έχει φύγει από το Εκουαδόρ σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την εντολή έδωσε ο δικαστής Φλάβο Παλόμο και σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχουν υποψίες εμπλοκής του πρώην ΥΠΕΞ του Εκουαδόρ σε εγκληματική ενέργεια.

Δημοσιεύματα ανέφεραν νωρίτερα ότι ο Πατίνο διέφυγε στο Περού την Τετάρτη, μετά την σύλληψη του Ασάνζ την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν από την περασμένη εβδομάδα τη σύλληψη του Πατίνο αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστή.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Εκουαδόρ, έχει ισχυριστεί ότι ένα άτομο — κλειδί των WikiLeaks που βρίσκεται κοντά στον Ασάνζ ταξίδεψε αρκετές φορές στην Κολομβία, την Ισπανία και την Βενεζουέλα μαζί με τον Πατίνο.

Ο Ασάνζ ζούσε στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για σχεδόν επτά χρόνια, έως ότου ήρθη το άσυλο του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ με αποτέλεσμα να συλληφθεί με βάση Σουηδικά και Αμερικανικά εντάλματα. Ο Ασάνζ κινδυνεύει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για συνομωσία που οδήγησε στην διαρροή απόρρητων πληροφοριών.

Ο ιστότοπος WikiLeaks, αναφέρει ότι η σύλληψη του Ασάνζ σχετίζεται με την δημοσίευση των λεγόμενων ΙΝΑ Papers, που δείχνουν σκάνδαλο με την εμπλοκή του προέδρου του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο και εξωχώριες εταιρίες. Τα WikiLeaks αναφέρουν ότι δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ τα εν λόγω έγραφα, ωστόσο ο Μορένο επιμένει ότι δημοσίευσαν προσωπικές φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πώς το ΝΑΤΟ δημιούργησε την Eurovision

Του Βαγγέλη Χωραφά * Ασχέτως αν πολλοί υποτιμούν το φεστιβάλ της Eurovision, δεν παύει να αποτελεί…

1 hour ago

Eurovision 2024: Εκτός Τελικού η Ολλανδία με τον Joost Klein – Τι συνέβη

Οριστικά εκτός τελικού της Eurovision είναι η Ολλανδία, καθώς η EBU ανακοίνωσε ότι ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από…

2 hours ago

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Kαλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη

«Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά…

2 hours ago

Φρίκη: Μαζικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς – Δεκάδες γυναικόπαιδα νεκρά

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις σε όλη τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας…

2 hours ago

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία στο Κακοδίκι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κακοδικίου σας καλεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ.…

2 hours ago

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στο Χάρκοβο

Νέο ποιοτικό στρατηγικό μέγεθος στον πόλεμο της Ουκρανίας συνιστά η επανάληψη, από το 2022, της…

2 hours ago

This website uses cookies.