ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Με εφαρμογή του νόμου Παρασκευοπούλου αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, δίνουν τη δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3, στην περίπτωση εδώ του κυρίου Μιχαλολιάκου νομίζω εφαρμόζεται αυτός ο νόμος του κ. Παρασκευόπουλου, είτε τα 3/5, είτε πλέον ισχύει τα 4/5 της ποινής για τους καταδικασθέντες σε εγκληματική οργάνωση» και έχει καλή διαγωγή, να μπορεί να αποφυλακίζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος, ενώ πρόσθεσε «απ’ ότι μαθαίνω από δημοσιογραφικές πηγές ο κύριος Μιχαλολιάκος έχει καλή διαγωγή».

«Η δίωξη του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής δεν είναι ιδεολογική, δεν είναι πολιτική, είναι ποινική. Δεν έχουν μπει για τις ιδέες τους στη φυλακή επειδή τις λέγανε, έχουν μπει επειδή διαπράττουν κακουργήματα στο βωμό αυτών των ιδεών. Αυτές λοιπόν οι ιδέες δεν είναι απλά, γιατί πολλές φορές μπορεί να μιλάει και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος αλλά και άλλοι κατηγορούμενοι περί σκευωρίας, περί πολιτικής διώξεως και διάφορες τέτοιες φιλολογίες υπεράσπισης, δεν είναι. Είναι ποινικοί.

Οι ιδέες όμως έχουν παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Οι ιδέες που είναι η ναζιστική ιδεολογία, είναι αυτές που συντηρούνται και συσπειρώνουν τη δράση τους, τη δράση της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είναι αυτές οι οποίες καταδεικνύουν και επιλέγουν τα θύματα» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, δίνουν τη δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3, στην περίπτωση εδώ του κυρίου Μιχαλολιάκου νομίζω εφαρμόζεται αυτός ο νόμος του κ. Παρασκευόπουλου, είτε τα 3/5, είτε πλέον ισχύει τα 4/5 της ποινής για τους καταδικασθέντες σε εγκληματική οργάνωση.

Εάν έχουν εκτίσει αυτό το μέρος της ποινής τους και κρίνονται με βάση την καλή τους διαγωγή, που από ότι μαθαίνω από δημοσιογραφικές πηγές ο κύριος Μιχαλολιάκος έχει καλή διαγωγή και αν κριθεί με βάση την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, ότι δεν είναι ικανός να τελέσει εκ νέου αντίστοιχα εγκλήματα, τότε απολύεται, δηλαδή σταματάει να κάνει την ποινή του στη φυλακή και με κάποιους όρους», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

Σχετικά με την αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στην αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ο κ. Συρίγος ανέφερε: «Εγώ, εκπροσωπώντας την οικογένεια Φύσσα και έχοντας μιλήσει με τη Μάγδα Φύσσα, την Ειρήνη και τον Τάκη Φύσσα, τον πατέρα του, πραγματικά οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία θλίψη, μια αγανάκτηση και οργή.

Βρίσκονται σε μια αμηχανία και σε μια οργή, όπως νομίζω και ολόκληρη η κοινωνία που βρέθηκε απ’ έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη. Αναζητούν πληροφορίες, διαλεύκανση, για το πώς, το γιατί και το πότε αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, το πώς μένουν να πράξουν, μένει να το δούμε.

Εγώ σας λέω ότι και με τον «Σύλλογο Πολιτισμού Παύλος Φύσσας» που διατηρεί η οικογένεια, θα υπάρξουν σίγουρα αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, γιατί αυτό πράγματι βλάπτει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

26 mins ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

27 mins ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

30 mins ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

32 mins ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

44 mins ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

46 mins ago

This website uses cookies.