Διπλασιάστηκαν οι άστεγοι στο Ηράκλειο

Οι εικόνες με κάποιον συνάνθρωπό μας τυλιγμένο σε μια κουβέρτα να προσπαθεί να ζεσταθεί με τα χνώτα του σε κάποιο σημείο που «απαγκιάζει» για να βγάλει εκεί τη νύχτα δεν ανήκουν πια στο μακρινό παρελθόν. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2012 που βυθίζεται στα έγκατα της οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα με τους σύγχρονους «άθλιους» τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Στο δήμο Ηρακλείου, όπως εκτιμάται, οι άστεγοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει επίσημη καταγραφή των συνανθρώπων μας, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς ελπίδα. Σοκ όμως προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν σε οικογένειες –θύματα της οικονομικής κρίσης και έχουν μείνει χωρίς στέγη .

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δέσποινα Συγγελάκη οι υπηρεσίες του δήμου έχουν δεχτεί πάνω από 40 κλήσεις από οικογένειες που είτε ζουν στο δρόμο η κινδυνεύουν να βιώσουν ,την πιο ακραία μορφή φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού .

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Flashnews. gr σε μια προσπάθεια να γίνει καταγραφή του προβλήματος στις πραγματικές του διαστάσεις , το επόμενο διάστημα, μεικτά συνεργεία από δημοτικούς αστυνομικούς και εθελοντές θα οργώσουν κυρίως νυχτερινές ώρες την πόλη ώστε να διαπιστώσουν πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν αναγκαστεί να κάνουν σπίτι τους , το δρόμο.

Μέχρι το τέλος του μήνα η το αργότερο στις αρχές του νέου έτους θα ανοίξει τις πόρτες του για τους άστεγους το Ανοικτό κέντρο ημερησίας υποδοχής αστέγων το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο ενός δικτύου κοινωνικών δομών οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμη:

– Κοινωνικό Παντοπωλείο

– Δομή παροχής Συσσιτίων

– Κοινωνικό φαρμακείο

– Δημοτικός Λαχανόκηπος

– Τράπεζα χρόνου

– Γραφεία Διαμεσολάβησης

Το Ανοικτό κέντρο ημερησίας υποδοχής αστέγων , θα στεγάζεται στο κτήριο της πρώην ΔΕΣΕ στην Νέα Αλικαρνασσό το οποίο ανακατασκευάστηκε ώστε να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία και την φροντίδα που θα παρέχει εξειδικευμένο προσωπικό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις η καλή είναι φυσικά το άνοιγμα του κέντρου για τους άστεγους Η δυσάρεστη είναι ότι η δομή θα έχει την δυνατότητα να παρέχει τις υπηρεσίες σε όσους θέλουν να ξεκουράσουν τα βασανισμένα κορμιά τους και την τραυματισμένη ψυχή τους μόνο στην διάρκεια της ημέρας

flashnews.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων: Δεύτερη μέρα / 13 Οκτωβρίου με τον Νίκος Κυπουργό

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια από τα Χανιά Σοφία Σαρρή ελίσσεται σε διαφορετικά μουσικά είδη δανείζοντας…

1 hour ago

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στα Χανιά εν μέσω διαδηλώσεων – Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης

Μια σημαντική επίσκεψη αναμένεται στα Χανιά την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς βουλευτές που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική…

1 hour ago

Μπαράζ κινητοποιήσεων από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ενάντια στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στη Βάση της Σούδας

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εξέφρασε την έντονη καταδίκη της για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον…

2 hours ago

Η Ελλάδα ναυπηγεί τεράστιο παγοθραυστικό για εξάπλωση στην … Ανταρκτική!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Ο μέγας οραματιστής του γένους Δένδιας και υπασπιστής του πανένδοξου μεγαλεξανδρινού…

2 hours ago

Μέση Ανατολή: Οι ηθικοί αυτουργοί της μεγαλύτερης γενοκτονίας του 21ου αιώνα

Του Παύλου Νεραντζή * Η γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων δεν θα τελούνταν εάν οι…

2 hours ago

Η θεωρία με το Interstellar που έχει «τρελάνει» το ίντερνετ – Αν ισχύει, τότε μιλάμε για άλλη ταινία

Σήκωσε το χέρι αν συμφωνείς μαζί μας πως το Interstellar δεν είναι απλώς μια από…

2 hours ago

This website uses cookies.