Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό “OXI” Τσίπρα σε συνάντηση με Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου για συζήτηση περί γερμανικών αποζημιώσεων και Επιτροπή Χρέους

Με ένα διπλό “ΟΧΙ” απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον επικεφαλή της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη για συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αντίστοιχα, για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις συζητήσεις της Ολομέλειας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Δευτέρα με τον Π. Λαφαζάνη, ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθούν, στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας του απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον Πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα, πάντα, με πηγές του Μαξίμου, «ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Κατάργηση του μπόνους 50 εδρών ζητά ο Λαφαζάνης

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε την πρόταση που θα ανέπτυσσε και ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης ζητάει «να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής».

«Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού», τονίζεται στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας».

 

Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από το κοινοβουλευτικό έργο στην Ολομέλεια

Εν τω μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα πως δεν θα συμμετάσχει στην «προσχηματική», όπως τη χαρακτηρίζει, συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Εντύπωση, συνεχίζει, προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της απόφασης που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων την Τρίτη θα συζητηθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ενώ την Τετάρτη, το αντίστοιχο πόρισμα για το δημόσιο χρέος.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Eurovision 2024: Γιούχα και αποδοκιμασίες στο στάδιο για το Ισραήλ – Φυγάδευσαν την τραγουδίστρια

Εν μέσω μαζικών αποδοκιμασιών πραγματοποίησε την εμφάνισή της στην πρόβα των επιτροπών το βράδυ της Τετάρτης (8/5)…

54 mins ago

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μήνυσε το γερμανικό κράτος

Μήνυση στο γερμανικό κράτος υπέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 που αναφέρει πως «μόνη…

1 hour ago

Πλούσιοι, φτωχοί και “μεσαία τάξη”: Πόσα δηλώσαμε το 2023;

Στο ποσό των 91,674 δισεκ. ευρώ ανήλθε το συνολικό εισόδημα που δήλωσαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες…

1 hour ago

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου»

Εργασιακή… βαρυχειμωνιά επικρατεί στον τουριστικό κλάδο, εν όψει της θερινής  περιόδου. Οι κενές θέσεις εργασίας…

1 hour ago

Φρίκη στο Βέλγιο: Θύμα ομαδικού βιασμού από δέκα εφήβους έπεσε 14χρονη

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μια έφηβη 14 ετών στο Κουρτρέ της Φλάνδρας του Βελγίου. Την…

1 hour ago

Γαύδος: Νέα καραβιά μεταναστών – Εντοπίστηκαν 47 άνδρες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ναυαγοσωστικό…

2 hours ago

This website uses cookies.