Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Συνομιλώντας με τον Μινωικό πολιτισμό” καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του μέλους του συλλόγου, γεωλόγου Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη: «..Διός τάφος, Κρήτη Σικελία: Μύθος – Ιστορική γεωγραφία» στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου (στο λιμάνι δίπλα από τα ΚΤΕΛ) την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 19.30
Στο βιβλίο καταγράφεται η πρωτογενής ιστορικο – γεωγραφική έρευνα του συγγραφέα για ένα γρίφο 24 αιώνων. Οι καταγραφές για τον επονομαζόμενο Τάφο του Δία ξεκινούν από τον 3ο -4ο προχριστιανικό αιώνα και φτάνουν έως τον 15ο μετά Χριστό αιώνα. Η έρευνα εξελίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού –Συλλάμου –Γιούχτα, συνεχίσθηκε στη Σικελία στο τρίγωνο Ακράγαντας – Μινώα η επονομασθείσα Ηράκλεια – Αρχαία Κάμικος σημερινό Sant’ Angelo Muxaro.
Παρατίθενται οι πρωτογενείς καταγραφές (περί τις είκοσι) των αρχαίων και εκκλησιαστικών συγγραφέων για τον «τάφο του Δία» και αναζητείται στη Σικελία ο μυθολογικός θάνατος, η ταφή (τρεις γενιές πριν τα Τρωικά σύμφωνα με τον Ηρόδοτο) και η παράδοση των οστών του Μίνωα στους Κρήτες μετά από 8-9 αιώνες, στα ιστορικά χρόνια (480 π.Χ.). Οδηγοί στην αναζήτηση ο Ηρόδοτος, ο Απολλόδωρος, ο Διόδωρος Σικελιώτης, οι σύγχρονες έρευνες των Ιταλών και Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωγράφων αλλά και η επί τόπου επίσκεψη του γεωλόγου – ερευνητή.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καθήκον να ξαναγίνει ένα σοβαρό και συγκροτημένο κόμμα, γι’ αυτό και έχουν…
«Δεν θα συμφωνήσω ότι έχει επικρατήσει η άποψη «’ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει’», τόνισε ο…
Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την αμαθίαν καταλύεται η αλήθεια)…
Ο κ. Ευτύχης Δαμηλάκης, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Καντάνου-Σελίνου και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής,…
Σήμερα, στο κέντρο της Αγοράς της πόλης των Χανίων, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε…
Αρκετά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2023 είναι ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα (68…
This website uses cookies.