Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Συνομιλώντας με τον Μινωικό πολιτισμό” καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του μέλους του συλλόγου, γεωλόγου Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη: «..Διός τάφος, Κρήτη Σικελία: Μύθος – Ιστορική γεωγραφία» στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου (στο λιμάνι δίπλα από τα ΚΤΕΛ) την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 19.30
Στο βιβλίο καταγράφεται η πρωτογενής ιστορικο – γεωγραφική έρευνα του συγγραφέα για ένα γρίφο 24 αιώνων. Οι καταγραφές για τον επονομαζόμενο Τάφο του Δία ξεκινούν από τον 3ο -4ο προχριστιανικό αιώνα και φτάνουν έως τον 15ο μετά Χριστό αιώνα. Η έρευνα εξελίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού –Συλλάμου –Γιούχτα, συνεχίσθηκε στη Σικελία στο τρίγωνο Ακράγαντας – Μινώα η επονομασθείσα Ηράκλεια – Αρχαία Κάμικος σημερινό Sant’ Angelo Muxaro.
Παρατίθενται οι πρωτογενείς καταγραφές (περί τις είκοσι) των αρχαίων και εκκλησιαστικών συγγραφέων για τον «τάφο του Δία» και αναζητείται στη Σικελία ο μυθολογικός θάνατος, η ταφή (τρεις γενιές πριν τα Τρωικά σύμφωνα με τον Ηρόδοτο) και η παράδοση των οστών του Μίνωα στους Κρήτες μετά από 8-9 αιώνες, στα ιστορικά χρόνια (480 π.Χ.). Οδηγοί στην αναζήτηση ο Ηρόδοτος, ο Απολλόδωρος, ο Διόδωρος Σικελιώτης, οι σύγχρονες έρευνες των Ιταλών και Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωγράφων αλλά και η επί τόπου επίσκεψη του γεωλόγου – ερευνητή.
Τρόμος στον πλανήτη επικρατεί μετά την κλιμάκωση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, καθώς η Μόσχα απάντησε στα…
Θέση εμμέσως εναντίον της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, χωρίς να τον κατονομάζει,…
Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της…
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται…
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα 22/11, στον Περισσό,…
Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…
This website uses cookies.