Διώξεις στους βασικούς συλληφθέντες των “16”

Διώξεις στα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων
Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου, τα 16 άτομα τα οποία συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένη Δευτέρα, στα πλαίσια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε Ηράκλειο κ Λασίθι.

Οι συληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Λασιθίου ο οποίος στον υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ Λασιθίου άσκησε ποινική δίωξη για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος.

Στον δεύτερο αστυνομικό από το Λασίθι ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Στον τρίτο ένστολο από το Ηράκλειο ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών.

Στους δύο φερόμενους εγκεφάλους των εγκληματικών οργανώσεων, τον 45χρονο, από το Σίσσυ και τον 48χρονο επιχειρηματία από τα Μάλια, ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση καθώς και διώξεις για κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας άσκησε στους τρεις ανήλικους, ένας εκ των οποίων είναι γιος του αρχηγού της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στον νομό Ηρακλείου, που φέρονται να είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για άμεση συνέργεια σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ξεχωριστή δικογραφία για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τους δικηγόρους

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι για την υπόθεση του καθηγητή του Π.Κ αλλά και των δύο γνωστών δικηγόρων του Ηρακλείου, που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση με ψευδή πιστοποιητικά τοξικομανίας, θα υπάρξει ξεχωριστή δικογραφία και θα ξεκινήσει περαιτέρω έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα Εφετών ανατολικής Κρήτης.

Ρένα Βουρεξάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι Εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής Χανίων διαμαρτύρονται για παράνομες μεταθέσεις και υποβάθμιση της εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής του νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διεύθυνση…

4 mins ago

Καταγγέλουν αυθαίρετη κοπή αλμυρικιών και καλαμιών | Φωτός

Για αυθαίρετη κοπή αλμυρικιών και καλαμιών μπαμπού στην περιοχή του λιμανιού μιλούν οι Ενεργοί Πολίτες…

8 mins ago

Σταθάκης: Η μήνυση του δημάρχου Κισσάμου είναι προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης, κατηγορεί τον δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη…

10 mins ago

Χιλιάδες βιβλία, εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες εκπαιδευτικές δράσεις στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων κατά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Χιλιάδες βιβλία, εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες εκπαιδευτικές δράσεις στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων κατά την…

14 mins ago

Πόσοι ήταν οι πολιτικοί κρατούμενοι που εκτελέστηκαν στο Ιτζεδίν;

Γράφει ο Δημήτρης Δαμασκηνός. φιλόλογος-ιστορικός negreponte2004@yahoo.gr Το Ιτζεδίν ("Εγκληματικές Φυλακές Καλαμίου Κρήτης"), δεν λειτούργησε ως…

38 mins ago

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο Φαραντούρης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επισήμως ο Νικόλας Φαραντούρης. Ο Ευρωβουλευτής του…

38 mins ago

This website uses cookies.