Επίθεση Μανώλη Όθωνα που βλέπει «μειοψηφικές ομάδες»
της Χαράς Βηλαρά
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται πανελλαδικά και σχεδόν σε καθημερινή βάση, χθες, εργαζόμενοι κυρίως από το χώρο του νοσοκομείο, αφού οι εργαζόμενοι και οι γιατροί είχαν στάση εργασίας, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη ΔΟΥ και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη. Η εξυπηρέτηση των πολιτών γινόταν κανονικά, ωστόσο οι διαδηλωτές με ντουντούκες και συνθήματα εκδήλωναν την αγανάκτησή τους για τα συνεχόμενα και επώδυνα νέα μέτρα, καλώντας τον κόσμο σε δράση κατά της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή από τους εργαζόμενους του Ιδρύματος ήταν σημαντική και μάλιστα με κόσμο που ίσως για πρώτη φορά συμμετείχε σε ανάλογη κινητοποίηση, κάτι που δείχνει το θυμό και τα αδιέξοδα πλέον των πολιτών.
«Παλεύουμε ενάντια στο μέτρο της εφεδρείας και σε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τα οποία μειώνουν το εισόδημά μας, την οικονομική μας κατάσταση και εντέλει την αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε να δείξουμε σε όλη την κοινωνία την αντίδραση που πρέπει να υπάρξει απέναντι σε όλα αυτά τα μέτρα. Δεν είναι μόνο η θέση μας σαν δημόσιοι υπάλληλοι που αυτή τη στιγμή είμαστε το εύκολο θύμα, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε επίσης ότι το νοσοκομείο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται θα πάψει να έχει το δημόσιο χαρακτήρα που μέχρι πρότινος είχε. Δεν μας εφησυχάζει η δήλωση του υπουργού υγείας για την επερχόμενη εφεδρεία και πιστεύουμε ότι δεν εξαρτάται αυτό από την ηγεσία του υπουργείου», υπογράμμισε ο Αντώνης Φουρναράκης, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έκανε λόγο για προετοιμασία από την κυβέρνηση ενός ζοφερού μέλλοντος «σε μια χώρα αποικία των ξένων και των τοκογλύφων, όπου οι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα και τα παιδιά μας θα πηγαίνουν μετανάστες στο εξωτερικό. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε, σηκώνουμε κεφάλι, δεν πληρώνουμε και θα ανατρέψουμε μαζικά και αγωνιστικά με αλληλεγγύη την τρόικα και την κυβέρνηση που οδηγεί την Ελλάδα στο ξεπούλημα και την εξαθλίωση».
Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα πειστεί ο πολίτης που αυτές τις μέρες μπορεί να μη θέλει, αλλά πηγαίνει να πληρώσει την εισφορά του στην εφορία, να αντιδράσει χωρίς να φοβάται τις συνέπειες, σημείωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι ο οποίοι φοβούνται γιατί έχουν τρομοκρατηθεί από αυτό το απαράδεκτο κράτος και τους κατανοούμε. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι αν έχουν σήμερα να πληρώσουν, αύριο οι τσέπες τους θα είναι άδειες. Πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί για να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση».
Μανώλης Όθωνας: “Πρέπει να εκλείψει η ανοχή στην παραβίαση των νόμων”
Για «κομματικά χειραγωγούμενες και μειοψηφικές ομάδες» που βρίσκονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και για πρακτικές «παραβίασης των νόμων οι οποίες πρέπει να εκλείψουν» έκανε λόγο χθες σε ομιλία του στη βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, σχετικά με τις καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και σχολείων.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή ως πολιτικό σύστημα να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που παραδόξως παρουσιάζει η αλήθεια του αυτονόητου και η επικράτηση της κοινής λογικής σε πολλά πράγματα στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου.
Η Ελλάδα του 2011 έχει προβλήματα και δυσκολίες που μάλιστα αφορούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Η κατάσταση αυτή όμως, δε μπορεί να δικαιολογήσει την εικόνα που έχει σήμερα η χώρα, με εκατοντάδες πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κατάληψη και με πλήθος Υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών στο ίδιο καθεστώς.
Αυτή η αντίληψη της ανοχής στην απροκάλυπτη παραβίαση και παράβαση των νόμων, η νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και της επιβολής καλά οργανωμένων, και πολλές φορές κομματικά χειραγωγούμενων, μειοψηφικών ομάδων έναντι του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, είναι μια αντίληψη που είναι πια ασυγχώρητη πολυτέλεια για την Ελλάδα του 2011 και πρέπει να εκλείψει. Όχι γιατί θα το επιβάλει κάποια τρόικα, όχι γιατί θα το επιβάλει με μέτρα καταστολής κάποια κυβέρνηση, αλλά γιατί το ζητάει και θα το επιβάλει η πλειοψηφία της κοινωνίας. Είναι ένα ζήτημα κυρίως πολιτικό και δεν περιορίζεται στα όρια αστυνομικής διαχείρισης.
Οι ιδιαίτερες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες πιστεύω και ελπίζω, ότι έχουν ωριμάσει το πολιτικό σύστημα, ώστε να αναζητήσει ευρύτερες συνεννοήσεις και συναινέσεις σ’αυτήν την κατεύθυνση. Την κατεύθυνση δηλαδή, του σεβασμού και της κατοχύρωσης των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών. Όλων των πολιτών. Όπως εξάλλου, θεωρείται αυτονόητο σε όλα τα σύγχρονα κράτη σ’ολόκληρο τον κόσμο»
Πηγή: goodnet.gr
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αυτή την ώρα την Μακάμπι για την 9η αγωνιστική της Euroleague, με…
Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η απόφαση της αυξημένης, επταμελούς σύνθεσης του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά…
«Κλείδωσε» τελικά η ημερομηνία για το debate των υποψήφιων αρχηγών (Παύλου Πολάκη, Νικόλα Φαραντούρη, Απόστολου Γκλέτσου και Σωκράτη Φάμελλου) του ΣΥΡΙΖΑ για τις 20…
Το χρόνο να προλάβουν θέλουν οι ΗΠΑ και να δρομολογηθεί η νέα βοήθεια στην Ουκρανία, πριν αναλάβει τον Λευκό…
Αρχές του 1989, σε μια ταραγμένη περίοδο της πολιτικής μας ζωής. Στα γραφεία των εφημερίδων…
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και…
This website uses cookies.