Δυναμικές κινητοποιήσεις από τα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα «ΚΗΦΗ Κρήτης»

Τα Βοήθεια Στο Σπίτι και τα Κ.Η.Φ.Η Κρήτης ως απάντηση στη συρρίκνωση και αποδυνάμωση των προνοιακών δομών, στο γραφειοκρατικό σύνθετο και γεμάτο προβλήματα σύστημα διαχείρισης χρηματοδότησης των δομών ,και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων που καθημερινά κάνουν τιτάνιο αγώνα να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες, αποφάσισε να καταφύγει σε μια σειρά κινητοποιήσεις  συντονισμένα και με τους συλλόγους πανελλαδικά, επιδιώκοντας οριστική λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τις δομές ,δεδομένου ότι ελάχιστους μήνες πριν την εκπνοή του 2011,δεν έχουν οριστικές απαντήσεις για τη συνέχισή τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω;

  • Σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011:απεργιακή κινητοποίηση και κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης  και αντιπρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γ.Κουράκης, παρουσία τοπικών Δημάρχων και Βουλευτών, που είχαν προσκληθεί από το Σύλλογο ,δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για τα προβλήματα των δομών, και διαβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις με στόχο νομοθετική ρύθμιση ουτοσόστε να συνεχίσει η λειτουργία των Δομών και μετά τις 31/12/11 με τους ίδιους εργαζόμενους. Επίσης ότι έχει εξευρεθεί η χρηματοδότηση τόσο για το Βοήθεια όσο και για τα Κ.Η.Φ.Η.

  • Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011: απεργιακή κινητοποίηση και κατάληψη της Α΄Δ.Ο.Υ.Ηρακλείου.
  • Πέμπτη 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσώπων του Συλλόγου με το Δήμαρχο Γαζίου κ. Μαμουλάκη  και το Βοήθεια Στο Σπίτι του εν λόγω Δήμου με θέμα τη μη καταβολή  δεδουλευμένων παρελθόντων ετών στους εργαζόμενους .Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος.
  • Δευτέρα 7 Νοεμβρίου: εκδίκαση της υπόθεσης του ΒΣΣ Δ.Φαιστού στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, για μονιμοποίηση.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου καθώς και εργαζόμενοι παρευρέθησαν ως ένδειξη συμπαράστασης για το δίκαιο αίτημα του ΒΣΣ του Δ.Φαιστού , καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ,εργάζονται από το 1999 και για μόλις 23 ημέρες δεν συμπεριλήφθησαν στο διάταγμα Παυλόπουλου.

Παράλληλα προετοιμάζεται η μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Τα αιτήματά μας είναι:

  • Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζόμενων με παραμονή στην εργασία τους διότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Δημιουργία Δ/νσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους και ένταξη των δομών ΒΣΣ  και Κ.Η.Φ.Η. σε αυτές, καθώς και ένταξη των ήδη εργαζόμενων στα ΒΣΣ και Κ.Η.Φ.Η που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία .
  • Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας .

Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της επισφαλούς εργασίας , ο πανελλαδικός προνοιακός ιστός των προγραμμάτων είναι περισσότερος από αναγκαίος, και η στήριξη και συνέχισή του υποχρέωση του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος : Μπαγκέρη Ειρήνη
Η γραμματέας: Πανούση Αναστασία

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον Πλατανιά. Η Ναταλία και ο Βαγγέλης…

14 hours ago

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα επηρεάζουν και τις συνθήκες στέγασης, ειδικά…

14 hours ago

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει η κυβέρνηση με το "μενού" να…

15 hours ago

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος. Το άρθρο τους "Zopounidis, C. ,…

15 hours ago

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου…

15 hours ago

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Το 41% υποχωρεί από το προσκήνιο, προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά

Μετά από τον – όχι και τόσο ευρύ, όσο αρχικά είχε φανεί ότι θα είναι…

15 hours ago

This website uses cookies.