ΤΟΠΙΚΑ

Δύο διασώσεις μεταναστών σε λίγες ώρες νότια της Κρήτης – Προβληματισμός εκ μέρους των αρχών

Συνολικά 56 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν νότια της Κρήτης μέσα σε λίγες ώρες.

Αρχικά, τα ξημερώματα της Παρασκευής, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 17 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 11 υπηκόους Πακιστάν, 5 υπηκόους Αιγύπτου και 1 υπήκοο Σομαλίας.

Οι 17 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σούδας, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, εντοπίστηκαν 39 πρόσφυγες και μετανάστες στην παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 20 υπηκόους Πακιστάν, 17 υπηκόους Αιγύπτου και 2 υπηκόους Μπαγκλαντές.

Οι 39 μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες στο υπαίθριο πάρκινγκ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα, προκειμένου να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης και να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Η έλλειψη κατάλληλου χώρου για την προσωρινή φιλοξενία τους προκαλεί προβληματισμό, ενώ το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη καταθέσει έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, προγραμματίζεται σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αρχές της Κρήτης, εντός της εβδομάδας, για την αντιμετώπιση του αυξημένου μεταναστευτικού φαινομένου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων και αποφασιστικών μέτρων, ενώ η Δήμαρχος Γαύδου, κ. Λίλιαν Στεφανάκη, σημείωσε ότι παρά την αύξηση των ροών, ο αριθμός των μεταναστών που καταφθάνουν είναι μικρότερος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Η εύρεση κατάλληλου χώρου για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών αποτελεί μείζον ζήτημα. Ο κ. Καλογερής προτείνει τη δημιουργία δομών φιλοξενίας σε δύο τουλάχιστον σημεία της Κρήτης, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, επισημαίνονται ελλείψεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως η μεταφορά των μεταναστών από τη Γαύδο στην Κρήτη.

Στόχος των συζητήσεων είναι η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την ομαλή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των μεταναστών, όσο και τις ανησυχίες των κατοίκων και των τουριστών.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παρουσιάζεται στα Χανιά για πρώτη φορά, το ιστορικό δοκίμιο του Ν. Γλυνιά

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν για πρώτη φορά στα Χανιά το ιστορικό δοκίμιο του ιστορικού ερευνητή και ζωγράφου Νίκου Γλυνιά,…

11 mins ago

ΩΔΗ ΣΤΟ ΜΙΧΕΛΙΔΟΠΑΠΑ

Της Ιωάννας Σφακιανάκη 17 Ιουνίου 1771 Ημέρα μνήμης για όλους τους Κρήτες, για όλους τους…

26 mins ago

Ο σοφός λαός και η τρικυμία στα χείλη

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Πάντοτε ενοχλούμαι όταν ακούω πολιτικούς ή δημοσιολογούντες να κολακεύουν το λαό.…

46 mins ago

Αναβιώνει η κρητική καντάδα στις Πατσίδες!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων προσκαλεί στην Αναβίωση της Κρητικής Καντάδας στα παραδοσιακά σοκάκια των Πατσίδων…

49 mins ago

Επιστολή: Και ποιος σας είπε κύριοι ότι εγώ θέλω το παιδί μου στο σχολείο να ταΐζεται απ’ το κράτος;

Κύριε διευθυντά, Εγώ το κράτος το θέλω να καταργήσει τον παράνομο, τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ. Θέλω…

52 mins ago

“Την έπεσαν” σε αστυνομικούς! – Επεισόδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επεισόδιο σημειώθηκε, τη νύχτα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ μελών γνωστής οικογένειας και αστυνομικών! Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15…

58 mins ago

This website uses cookies.