ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε μαζί σου!» – Επευφημίες για τον 26χρονο που σκότωσε τον παιδεραστή πατέρα του | Βίντεο

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι προσήχθη στα Δικαστήρια της Ζακύνθου ο 26χρονος δράστης της δολοφονίας του 70χρονου πατέρα του στις Βολίμες προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας, και ακολούθως μετέβη στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το «Ε», ο 26χρονος, μιλώντας στους αστυνομικούς είπε ότι όταν ήταν μικρός ο πατέρας του τον κακοποιούσε και υποψιαζόταν ότι έκανε το ίδιο και στα μικρά του αδέλφια.

«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. Όταν ήμουν… ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα. Απ’ όταν πέθανε – τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια – η τρίτη και τελευταία σύζυγός του που ήταν Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γενετικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα: Χριστέ μου, θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δε θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Επίσης ανέφερε:

«Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο νυν σύντροφος της μητέρας μου που είναι και αυτός Έλληνας, όπως ο πατέρας μου ο ταχυδρόμος. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, αφού αυτό το είχα διαβάσει στο ίντερνετ».

«Ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα εννιάρια σκάγια που είναι για πουλιά αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα συνολικά τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο. Μετά την πρώτη βολή, η κάννη του όπλου ήταν μέσα στην καμπίνα της κόκκινης κλούβας. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπό του, του έριξα περίπου από 1,5 μέτρο».

Ο πατροκτόνος συνοδευόμενος από το συνήγορό του νομικό κ. Παναγιώτη Κεφαλληνό ζήτησε και πήρε νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πλήρως την απολογία του καθόσον ακόμη συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για την υπεράσπισή του και θα επανέλθει αύριο Σάββατο 02 Ιουνίου 2018 το πρωί.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί

»Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πως θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για την δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλο. Αυτή είναι μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα που την εισέπραξε και πιστεύω ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ο εντολέας μου έχει ήδη αποδεχθεί. Εγώ δεν είναι θέμα να δώσω κατευθύνσεις. Θα αξιοποιήσω προς το συμφέρον του εντολέα μου αυτές τις παραδοχές για να δούμε τι είναι αυτό που τον ώθησε στην εκτέλεση αυτής της πράξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μου μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε σχέση με αυτά που έχει ισχυριστεί να τα υπαγάγω σε κάποια ευνοϊκή διάταξη ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο του και την ποινική του μεταχείριση στο μέλλον. Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση.

Απάντηση ότι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ» μάς δήλωσε ο κ. Κεφαλληνός.

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν. Όπως δήλωσαν σε ΜΜΕ ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

Ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα και πλέον είχε αποφασίσει να έρθει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί. Έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ελατιακού, φέτος στη Β’ Κατηγορία και πως βασικό κίνητρο αποτέλεσε η κακοποίηση που είχαν υποστεί τα δυο ανήλικα παιδιά από τον τρίτο γάμο του 70χρονου από τον πατέρα τους. Εκείνο που και για τους κατοίκους αποτελεί κοινό μυστικό είναι πως το χέρι του όπλισε η αγανάκτηση και η κάθε μορφής κακοποίηση που δεχόταν από το θύμα. Ο ίδιος όταν βγήκε από το δικαστήριο σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και το χειροκρότημα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος παραδέχθηκε ότι είναι ο δολοφόνος του 70χρονου συνταξιούχου ταχυδρόμου στις Βολίμες. Ο 70χρονος είχε βρεθεί νεκρός με τραύματα από κυνηγετικό όπλο μέσα στο φορτηγάκι του στη Βολίμα. Ωστόσο, πίσω από το έγκλημα, φαίνεται πως κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία με θύματα τον ίδιο τον δράστη και τα δυο μικρότερα αδέλφια του. Ως κίνητρο του εγκλήματος φέρεται η συνεχής πάσης φύσεως κακοποίηση που είχε υποστεί ο 26χρονος και τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του από το θύμα. Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς δολοφόνησε τον πατέρα του γιατί ο 70χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο αλλά και τα δυο ανήλικα αδέλφια του από τον τρίτο γάμο, ένα 10χρονο κοριτσάκι κι ένα 7χρονο αγοράκι.

imerazante.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

3 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

3 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

4 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

4 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

4 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

4 hours ago

This website uses cookies.