Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Είμαστε με τον θάνατο ή με τη ζωή την ίδια;

Το τελευταίο γεγονός με την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε σουβλατζίδικο στο Ηράκλειο όπου δουλεύει κάποιος εθνικιστής, όπως και το απειλητικό κείμενο που δημοσιεύθηκε, ως ανάληψη ευθύνης, δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν σταθερά και συστηματικά να συντηρούν ένα πολεμικό και εξαιρετικά φοβικό κλίμα.

Η αποτρόπαια και στυγνή δολοφονία των δύο νέων στην Αθήνα, ο φαύλος αυτός κύκλος αίματος, όπως και το παιχνίδι της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ δύο ή περισσοτέρων “άκρων”, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες ερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Είμαστε με τον θάνατο ή με τη ζωή την ίδια;

Η ζωή δεν παρηγοριέται από τα τόσα και τόσα θύματα κυρηγμένων και ακύρηχτων πολέμων.

Ο αγώνας για μιά ζωή πιο ελεύθερη και δίκαιη για όλους,

δεν απειλεί με τίποτα άλλες ζωές.

Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι ρητορικές και πρακτικές μίσους και “όποιον πάρει ο χάρος” πρέπει απερίφραστα να καταδικαστούν απ’ όλους μας.

Να μην ξεγελιόμαστε. Όσοι δεξιά κι αριστερά τρέφουν αισθήματα αντεκδίκησης και ψάχνουν λύση σε ένοπλα ξεκαθαρίσματα ανοίγουν την όρεξη του ίδιου βρώμικου συστήματος που μας καταδυναστεύει.

Στοχοποιημένοι δεν είναι μόνο οι, προσφάτως, ποινικοποιημένοι εθνικιστές της γνωστής οργάνωσης. Στοχοποιημένοι είναι εδώ και χρόνια όλοι αυτοί της εργατιάς και του κόσμου, που αγωνίζονται για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλοι εμείς που σε καμία περίπτωση δε θέλουμε ούτε θύματα να γίνουμε, αλλά ούτε και ήρωες, ερχόμαστε τώρα αντιμέτωποι με πιθανές θερμές καταστάσεις με “θερμόαιμους”.

Καταστάσεις που έντεχνα οργανώνουν αδίστακτοι, εγκληματικοί κατά του συνόλου, εγκέφαλοι ώστε να παρασύρουν νέους με θυμό και οργή και να τους θολώσουν με μίσος και φανατισμό. Να τους οπλίσουν με μαχαίρια ή άλλα δολοφονικά όργανα, ώστε να υλοποιήσουν τα σκοτεινά και φανερά τους σχέδια.

Οι συγκυρίες απαιτούν νηφάλιοτητα και κριτική σκέψη. Είναι στημένες παγίδες εκεί και μας περιμένουν.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες χαμένες ζωές νέων.

Κανείς δε περισσεύει.

 Η πάλη είναι μία, αυτή των ιδεών, όχι μαχαιριών και κουμπουριών.

 Λάλος Αποστόλης

Υ.Γ. Η χθεσινή ανακοίνωση των εκτελεστών, επιβεβαιώνει την προσπάθεια κάποιων για κήρυξη εμφυλίου πολέμου. Να πάνε απο εκεί που ‘ρθανε, στα πιο σκοτεινά ντουλάπια της ιστορίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

3 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

3 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

5 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

6 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

6 hours ago

This website uses cookies.