ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
“Η χώρα είναι υπό δημοσιονομική κατοχή”. Το είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν αναλάβει την αντιπροεδρία της κυβερνήσεως και το εκρηκτικό υπουργείο των οικονομικών.
Αυτό είναι η σκληρή πραγματικότητα και την σφραγίδα τους, έβαλαν και τα δύο κόμματα εξουσίας χωρίς να βγάζει την ουρά του απέξω ,ο λαός μονίμως παλιμπαιδίζων. Ασχέτως ότι δεν “τα φάγαμε όλοι μαζί”. Τώρα ήρθε η ώρα της δυσκοίλιας πληρωμής και του ορθολογισμού, για να μην συμβαίνουν- μόλις ξεχαστούν τα παρόντα -τα ίδια και τα ίδια. Η χώρα είναι υπό δημοσιονομική κατοχή. Η κατοχή αυτή, προέρχεται από τον απλόχερο Ελληνικό δανεισμό, από τις τράπεζες, εκ μέρους των Ελληνικών κυβερνήσεων. Στην ουσία είμαστε υπό την κατοχή των τραπεζών , όπου έχουν υπό τις διαταγές τους, τα κράτη της Ευρώπης για να τους προστατεύουν. Προσπάθησε η κυβέρνηση κάτω από την λαϊκή πίεση, να προβεί σε λίγες ανώδυνες μικροϋποχωρήσεις, και έστειλαν τα αφεντικά {τρόικα} να επιβάλλουν την τάξη. Δεν νοείται βέβαια ελεύθερη, αγορά χωρίς τράπεζες. Ναι, όμως χρειάζονται ρυθμίσεις, και φρένο στην απέραντη κερδοσκοπία τους, και όχι να είναι οι τράπεζες πάνω από τους λαούς και τις κυβερνήσεις. Γιατί τότε οι λαοί της Ευρώπης, θα ξεσπάσουν, όχι ειρηνικά όπως τώρα αλλά βίαια , όπως βίαια φέρονται και οι τραπεζίτες αφαιρώντας τους, χρόνια κατακτημένα δικαιώματα. Και τότε θα στηθούν νέες γκιλοτίνες , και οι καρατομήσεις θ `αρχίσουν από τους νέους Ροβεσπιέρους ,νέους Bλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν, νέους Μαο Τσε Τουνγκ , όταν βρίσκοταν στην καλή τους περίοδο, πριν εκφυλιστούν κι αυτές οι επαναστάσεις.
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.