ΘΕΣΕΙΣ

“Είναι εδώ”, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο του “δικού του” ΣΥΡΙΖΑ…

Του Γιώργου Καρέλια

Πέρσι τέτοια εποχή μας συστήθηκε «είμαι ο Στέφανος και έχω κάτι να σας πω». Χωρίς να πολυψάξουν τι ήταν ο Στέφανος, τον  έχρισαν υποψήφιο. Και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναρωτηθούν τι ήταν αυτό το «κάτι» που έφερνε, τον εξέλεξαν πρόεδρο.

Η πρώτη φάση της κασσελακικής λαίλαπας είχε αρχίσει. Ακολούθησαν πολλές ακόμα, που έσπρωξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ανυποληψία και, αν δεν μπει κάποιο φρένο, τον οδηγούν στην καταστροφή.

Τώρα μας συστήνεται «είμαι εδώ» για τον «δικό του»  ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εδώ» για να μας θυμίζει ότι:

  • Η πολιτική γίνεται μέσω της προσωπικής(του) ζωής, που την έκανε δημόσιο θέαμα.
  • Αριστερή πολιτική σημαίνει να επιδεικνύεις τα πλούτη σου. Να  φωνάζεις τις κάμερες στα σπίτια σου.
  • Διαφανής πολιτική είναι να βάζεις την δύσμοιρη εκπρόσωπό σου να βαφτίζει την πισίνα σου «δεξαμενή».
  • Ανασφαλής αρχηγός σημαίνει να ανακαλύπτεις κάθε τόσο κι έναν εχθρό. Πρώτα ήταν η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης και ο Τσακαλώτος. Αλλά αυτοίέφυγαν και έπρεπε να αντικατασταθούν.  Έτσι εχθροί έγιναν ο Τσίπρας και οι δικοί του. Και εσχάτως οι πρώην υποστηρικτές του(του Στέφανου) Παππάς και Πολάκης.
  • Αρχηγική πυγμή σημαίνει να στέλνεις μηνύματα σε βουλευτή σου να σε εκθειάζει στις συνεντεύξεις της ως σπουδαίο αρχηγό.
  • Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία του κόμματός σου σημαίνει να λες «καταθέστε πρόταση μομφής» και, όταν την καταθέτουν και χάνεις, να κραυγάζεις «μου έκαναν πραξικόπημα».

«Είναι εδώ», λοιπόν. Και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «έργο» του, αυτό που δεν του επέτρεπαν οι παντός είδους «υπονομευτές» να ολοκληρώσει. Αλλά τώρα έχει έναν πρόσθετο άσσο στο μανίκι του. Πίνει τον πρωινό καφέ του με την τριάδα των-παλαιόθεν και ούλτρα- αριστερών Σπηλιωτόπουλου, Κύρτσου και Αντώναρου. Αυτοί  του μεταδίδουν τον οίστρο της(επερχόμενης) νίκης στο «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία θα φέρει και άλλες νίκες μέχρι να εκπορθήσει τον Μητσοτάκη και να καταλάβει(ο Στέφανος) το Μαξίμου.

Αν τα στελέχη, τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραφρονήσει ομαδικά, μπορεί να επαναλάβουν το περσινό ολέθριο λάθος. Και τότε ο «είμαι εδώ» Στέφανος θα ανακράξει, ως άλλος Ιούλιος Καίσαρ: «Veni, vidi, vici»(ήρθα, είδα, ενίκησα).

Αλλιώς, μπορεί να ακούσει την αθυρόστομη Θεοδώρα, εξ αριστερών ηγερία, να του λέει πικρόχολα: «Τον ήπιαμε»!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

42 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

52 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.