Εγγυήσεις ζητούν οι Περιφερειάρχες για ν’ αναλάβουν την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ει δυνατόν νομοθετικές ρυθμίσεις ζήτησαν οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, από τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου ν’ αναλάβουν την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών, ύστερα από την αδυναμία της πλειονότητας των Δήμων ν’ ασκήσουν τη σχετική αρμοδιότητα που τους εκχώρησε ο «Καλλικράτης».

Οι Περιφερειάρχες- μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης- συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος  επικαλούμενος την αδυναμία των περισσότερων Δήμων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των διαγωνισμών για την μεταφορά των μαθητών, ζήτησε την σύμφωνη γνώμη των Περιφερειαρχών, ώστε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι Περιφέρειες να αναλάβουν την ευθύνη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από την πλευρά του έθεσε το οξύ θέμα που δημιουργείται στο νησί, ενώ οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ επικοινώνησαν μαζί του χθες στη Αθήνα, αναγνωρίζοντας παράλληλα την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη που παρέχει από πέρυσι ο Περιφερειάρχης στον κλάδο με στόχο ομαλή εξέλιξη του μεταφορικού έργου των μαθητών. Ωστόσο για το επίμαχο θέμα «κλείστηκε» συνάντηση στην Περιφέρεια  για αύριο Τρίτη μεταξύ του Περιφερειάρχη και των Προεδρείων του ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

Για τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον κ. Στυλιανίδη, οι αιρετοί εκπρόσωποι αλλά και ο Πρόεδρός τους Γιάννης Σγουρός, έθεσαν από κοινού στον Υπουργό τις προϋποθέσεις, ώστε να αναλάβουν εκ νέου την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών για την σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Ο κ. Σγουρός ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες έγγραφες δεσμεύσεις και εάν είναι δυνατόν νομοθετικές διασφαλίσεις πέραν των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει το Κράτος απέναντι στις Περιφέρειες από την περσινή χρονιά, αλλά και τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν για την επόμενη σχολική περίοδο.

Συμφωνήθηκε η τελική απόφαση των Περιφερειαρχών να σταλεί εγγράφως προς το Υπουργείο, αφού αναλάβει εγγράφως και το ίδιο τις δεσμεύσεις που ζητήθηκαν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής αγνοείται ένας…

26 mins ago

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία των Μαλίων, όπου…

28 mins ago

“Μας περνάνε για ηλίθιους!”: Οι «Ενεργοί Γονείς» καταγγέλλουν παραπληροφόρηση για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Οι «Ενεργοί Γονείς» του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διοίκηση του…

30 mins ago

Ακινητοποιήθηκε το «Έλυρος» της ΑΝΕΚ – Επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6ωρη περιπέτεια

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ βίωσε μια απρόσμενη περιπέτεια το βράδυ της Παρασκευής. Κατά…

32 mins ago

Χανιά: Τον έπιασε στα πράσα μέρα μεσημέρι να προσπαθεί με σκάλα να εισέλθει στο σπίτι της | Φωτός+Βίντεο

Μια ανατριχιαστική εμπειρία έζησε μια γυναίκα στην Πλάκα Αποκορώνου, όταν χθες το μεσημέρι ένας άγνωστος…

32 mins ago

Ισραηλινός στρατός: Νεκρός ο Νασράλα – «Δεν θα μπορεί να τρομοκρατεί πλέον αυτόν τον κόσμο»

Τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό,…

40 mins ago

This website uses cookies.