Εγκαίνια με μετωπική Σαμαρά – Τσίπρα

Σε μετωπική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα εξελιχθεί η νέα προεκλογική περίοδος. Τις προθέσεις τους έκαναν σαφείς σήμερα, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ανίκανους και ανεύθυνους» που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Έθεσε επιπλέον ως δίλημμα των εκλογών την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για ανευθυνότητα και τόνισε ότι εκπροσωπεί την πλήρη αναξιοπιστία του παλαιού πολιτικού κόσμου. Επεσήμανε επιπλέον ότι «η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες» και υποστήριξε ότι μόνο μέλημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι να μη χάσουν την εξουσία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πάλι, υπογράμμισε πως μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ προτείνει κυβέρνηση κεντροαριστεράς και πρόσθεσε πως ανοίγει μέτωπο «με τη Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας, με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς, με την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός». Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα κρατήσουμε την πατρίδα μας, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, ενώ ηΑλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.

Το tvxs.gr καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με συνεχή ενημέρωση

20:31 – Συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δικές του δηλώσεις κατήγγειλε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού Γιάννης Μήλιος. Όπως ανέφερε, «το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο τρέμει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και “πληροφορεί” τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει “φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη”».

«Για κακή τους τύχη», σημείωσε, «τους πληροφορούμε ότι εμείς φέραμε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση της ΓΣΒΕΕ, δηλαδή των εκπροσώπων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορά την αντιμετώπιση της σκανδαλώδους “νόμιμης” φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, που αποκρύπτουν τα κέρδη τους “φουσκώνοντας” τα εισαγωγικά κόστη τους, “αγοράζοντας” σε εικονικά ψηλές τιμές από τις δικές τους off-shore επιχειρήσεις».

20:12 – Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή, στις 14:30, η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, στα γραφεία του κόμματος (Αγ. Κωνσταντίνου).

19:54 – «Μπούρδες» χαρακτήρισε μέσω Twitter τα περί συνεργασίας του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Μάνος.

19:21 – Ανατρέποντας όλες τις δημοσκοπήσεις μετά το οριστικό ναυάγιο των προσπαθειών για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, που καταγράφουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, νέα έρευνα της Marc για τον σταθμό Alpha δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί δεύτερος και το ΠΑΣΟΚ τρίτο.

18:32 – Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΠαΣοΚ, μέσα από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις απέδειξε ότι είναι η μόνη δύναμη ευθύνης και σταθερότητας αφού το μόνο κριτήριο του ήταν το συμφέρον των πολιτών για την οικονομική ασφάλεια και την ασφάλεια της πατρίδας.

Πρόσθεσε ότι η χώρα, πηγαίνοντας σε εκλογές, χάνει ιστορικό χρόνο, και κατηγόρησε για την εξέλιξη αυτή όσους δεν φέρθηκαν υπεύθυνα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές και έκανε ό,τι μπορούσε για να σχηματιστεί μία βιώσιμη κυβέρνηση», τόνισε.

18:21 – Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Οικολόγοι Πράσινοι τα περί διαπραγματεύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν: «Η μόνη μας συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έγινε, κατά τη διάρκεια που είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αφορούσε αποκλειστικά τις σχετικές προτάσεις του, στις οποίες τοποθετηθήκαμε δημοσίως, την επομένη. Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει καμία άλλη επαφή ή διαπραγμάτευση». «Πάγια πρακτική μας είναι, κάθε συζήτηση και πολιτική μας ενέργεια να γίνεται στο φως της δημοσιότητας και όχι σε υπόγειες διαδρομές», αναφέρουν ακόμα.

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων θα συναντηθεί την Παρασκευή με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

17:49 – «Η Ελλάδα και η τέχνη της ‘λάθος ψήφου’» είναι ο τίλος άρθρου του γερμανικού Stern. To άρθρο σημειώνει ότι στα μέσα Ιουνίου οι Έλληνες θα ξαναψηφίσουν μάλλον ριζοσπαστική Αριστερά – διακινδυνεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το τέλος τους ως χώρα-μέλος της Ευρωζώνης. «Ξέρουν τι κάνουν; Ναι, λένε πολλοί. Αλλά τους είναι αδιάφορο».

17:27 – «Πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο ανάχωμα της Κεντροδεξιάς απέναντι σε αυτή την άνοδο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να πάρει την εξουσία της χώρας. Για μένα αυτό είναι ένα μεγάλο, κεντρικό διακύβευμα και θεωρώ ότι ο ΛΑΟΣ πρέπει να μπει σε αυτή την κατεύθυνση, σε αυτή τη συζήτηση με προσανατολισμό πώς θα αποτραπεί αυτή η άνοδος», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, είπε ότι «τώρα, αν τελικά υπάρξουν ή όχι, ή εάν οι όροι αυτοί λειτουργήσουν προσθετικά είναι διαφορετική κουβέντα. Ενδεχομένως, να μην υπάρξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, αλλά η κεντρική μου τοποθέτηση είναι ότι τα κόμματα τις Κεντροδεξιάς πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο».

17:13 – Θα αντισταθούμε στην παράδοση της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Όπως ανέφερε, το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το αν θα κρατήσουμε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

16:24 – Σειρά θεσμικών αλλαγών που αφορούν το βουλευτικών και υπουργικό αξίωμα προτείνει η Δημιουργία ξανά, διατυπώνοντας επικρίσεις για τη διήμερη διάρκεια της Βουλής που εξελέγη στις 6 Μαΐου. Όπως αναφέρει, αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας πολιτικών αρχηγών, που υλοποιούν μικροκομματικές τακτικές, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των θεσμών.

15:35 – «Ερωτηματικά και προβληματισμό δημιουργεί η χθεσινή αποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να παραμείνει πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος»,δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Σωτήρης Στανωτάς.

15:13 – Αυτόνομη κάθοδο στις νέες εκλογές, επιλέγει, κατ΄αρχήν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας, ωστόσο, τις αντικαπιταλιστικές και αντι-ΕΕ δυνάμεις σε κοινό μέτωπο. Μολονότι δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση εκλογικής σύμπραξης, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η σχέση των δύο από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποσαφηνιστεί, όπως επισημαίνουν στελέχη της, κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση αυτή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε τις αμετακίνητες θέσεις της σχετικά με τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και την εθνικοποίηση των τραπεζών.

15:11 – Συνάντηση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είχε πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Ψωμιάδης αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη ΝΔ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου: θα είναι υπεύθυνος για την εκστρατεία στη βόρειο Ελλάδα.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε επισκεφθεί τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και το βράδυ της Τετάρτης, ενώ παρέστη και στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

15:02 – Σύντομη ήταν η πρώτη «συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας», όπως χαρακτηρίστηκε, του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ζήτησε από τους υπουργούς «λίγα λόγια, αρκετή δουλειά», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διήρκεσε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

14:51- Για «βρώμικο πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ» από τις άλλες παρατάξεις, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και ζητώντας λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

«Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου», απάντησε ο κ. Τσίπρας στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου της ΝΔ, υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει υπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά το μνημόνιο και τώρα «προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων με τη πιο σκληρή εκπρόσωπο του νεοφιλευθερισμού, την κ. Μπακογιάννη, και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του μνημονίου, τον κ. Καρατζαφέρη».

14:46 – H βρετανική τάμπλοιντ DAILY EXPRESS μεταδίδει πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες βράδυ σύμφωνα με τις οποίες εκατομμύρια δραχμές σε χαρτονομίσματα τυπώθηκαν από βρετανική εταιρεία, στα πλαίσια της προετοιμασίας της επιστροφής της Ελλάδας στο ευρώ. «Πηγή» της εφημερίδας  αναφέρει ότι τις δραχμές τύπωσε η εταιρεία De La Rue και φυλάσσονται κοντά στην πόλη Μπόλτον, σε αποθήκες που βρίσκονται 30 λεπτά από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, με την πρόθεση να μείνουν στη Βρετανία (και όχι στην Ελλάδα) για να μη δημιουργηθεί πανικός.

14:31 – «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσκαλέσει κανέναν. Μπορεί μόνο να προσκληθεί», τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ ζήτησε επανίδρυση του χώρου. Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στεγάζει όλη την παρασιτική αντίληψη και ότι οι απόψεις του για την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της δανειακής σύμβασης συνιστούν ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη, με ανυπολόγιστες ζημιές.

14:30- Eγώ δεν είμαι γυρολόγος. Ανήκω στην Κοινωνική Συμφωνία. Είμαι ιδρυτικό της στέλεχος και το Σάββατο θα αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφιος. Με αυτά τα λόγια, ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή «Άγνωστος Μ» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να συζητά μια τέτοια κίνηση.

14:00- Το εγχείρημα της συγκρότησης ενός ενιαίου κόμματος το οποίο θα αποτελείται από όλες τις «φιλοευρωπαϊκές» πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου «η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος», προωθεί ενόψει της 17ης Ιουνίου ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος. Πληροφορίες θέλουν αντίστοιχες διεργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι μέχρι στιγμής, πληροφορίες κάνουν λόγο για άκαρπη επαφή με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ρ/σ Real, ο κ. Μάνος επανέλαβε τη βούληση για εκλογική συνεργασία της Δράσης με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τη ΔΗΣΥ, κάτω από μία «αξιόπιστη νέα ηγεσία». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι, στην περίπτωση σχετικής κρούσης από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΝΔ.

13:05- Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου, όποιο κι αν είναι αυτό, μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Επεσήμανε ότι για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.

12:05- Μήνυμα ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου κρίνεται όχι απλώς η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά στην Ευρώπη, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ανίκανους και ανεύθυνους» που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.

«Η μάχη που αρχίζει για τις νέες εκλογές δεν αφορά κανένα κόμμα, καμία εκλογική επιρροή. Αφορά το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη, την ώρα που η ίδια η Ευρώπη αλλάζει, η εάν η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να βγει από την Ευρώπη, χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμα περισσότερα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη» «Απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και τρόμαξαν». «Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να κυβερνήσουν» υπογράμμισε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

12 hours ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

12 hours ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

12 hours ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

13 hours ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

13 hours ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

13 hours ago

This website uses cookies.