Εγκαθίσταται το πυροσβεστικό ελικόπτερο στα Χανιά το αργότερο ως το Σάββατο

Κατηγορηματική διαβεβαίωση Μανώλη Όθωνα στον Ευτύχη Δαμιανάκη

Το αργότερο το Σάββατο θα βρίσκεται στη θέση του το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την εναέρια επιτήρηση του νομού Χανίων. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη. Με την εγκατάσταση του ελικοπτέρου στο νομό Χανίων υλοποιείται πλήρως ο σχεδιασμός του υπουργείου για την εναέρια επιτήρηση και αεροπυρόσβεση στην Κρήτη για την αντιπυρική περίοδο 2011, ο οποίος προβλέπει την τοποθέτηση δύο ελικοπτέρων στην Κρήτη. Το ένα ελικόπτερο έχει ήδη εγκατασταθεί στο Νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα «αυτήν την ώρα που μιλάμε (σ.σ. Πέμπτη πρωί) το ελικόπτερο Scorpion τύπου ΜΙ-26, που προορίζεται για τα Χανιά, περνάει αερολιμενικό έλεγχο στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον είναι θετικός ο έλεγχος αυτός και δεν προκύψουν ζητήματα, που μάλλον πρέπει να τα αποκλείσει κανείς με βάση την εμπειρία που υπάρχει μέχρι τώρα, το αεροσκάφος είτε αύριο (σ.σ. Παρασκευή), είτε το αργότερο το Σάββατο θα είναι στη θέση του». Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι η παραλαβή και η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων πραγματοποιείται με συνεκτίμηση των κλιματολογικών συνθηκών. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε, εγκαταστάθηκε αρχικά το ελικόπτερο στο Ηράκλειο, «λόγω του αυτονόητου κεντροβαρικού σημείου, ούτως ώστε να μπορεί να επέμβει σε μία εκτάκτου περιστατικού πυρκαγιά και να έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε τα ελικόπτερα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς ιδιαίτερα πρόσθετες δαπάνες». Ο κ. Όθωνας σημείωσε ότι «η μίσθωση είναι τρίμηνης διάρκειας και από εκεί και μετά υπάρχει μίσθωση ανά δεκαπενθήμερο με άλλους οικονομικούς όρους αρκετά πιο επιβαρυμένους από την κανονική ρύθμιση».

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Δαμιανάκης επισήμανε ότι «σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 575/1980, το οποίο κατηγοριοποιεί τις περιοχές σε ιδιαίτερα επικίνδυνες, ο νομός Χανίων έχει ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία, λόγω αφενός του μεγάλου και δύσβατου ορεινού όγκου και αφετέρου της διάρθρωσης της χλωρίδας, αφού έχουμε όλων των ειδών τις βλαστήσεις με φοβερά φαινόμενα πυρκαγιών στο παρελθόν». Ο Χανιώτης βουλευτής πρόσθεσε ότι ο νομός μας τις τελευταίες δεκαετίες έχει πληγεί από πυρκαγιές πολύ μεγάλης έκτασης, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές στις πυρκαγιές στο Σέλινο, την Κίσαμο, τον Αποκόρωνα, τον πρώην δήμο Μουσούρων κ.ά. Επίσης, ο κ. Δαμιανάκης ζήτησε να παραταθεί το διάστημα παραμονής του ελικοπτέρου στα Χανιά, το οποίο πέρυσι είχε διαρκέσει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του κ. Δαμιανάκη, ο κ. Όθωνας κάλεσε όλους τους Έλληνες, «σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το τρίμηνο που έχουμε μπροστά μας, να έχουν την έγνοια του φυσικού τους περιβάλλοντος, να ειδοποιούν άμεσα κατά το δυνατόν όταν εντοπίζουν οποιοδήποτε σημείο ανάφλεξης. Να υπάρχει η διάθεση και η συνδρομή, πάντα με τη συνεργασία, το συντονισμό και υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο τού κατά τόπους αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να προλαβαίνουμε την επέκταση αυτής της φυσικής καταστροφής που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την πατρίδα μας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γιάννης Σμπώκος: Έφυγε από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του τουρισμού

Ένας πρωτοπόρους του τουρισμού της Κρήτης, ένας άξιος επιχειρηματίας και σπουδαίος άνθρωπος δεν υπάρχει πια…

32 mins ago

Κρήτη: Αφανίζονται οι αμπελώνες – Κίνδυνος για έλλειψη κρασιού στα οινοποιία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κρητικό αμπελώνα έκρουσαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα που οργάνωσε την…

35 mins ago

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” 20 με 31 Ιουλίου – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Το Dance Days Chania συνεχίζει δυναμικά την πορεία του διανύοντας την 14η διοργάνωσή του. Παρά…

35 mins ago

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με Χρυσοχοΐδη για αδεσποτεία ζώων και κενές οργανικές θέσεις στην αστυνομία

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη…

41 mins ago

Έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης της θρυλικής εκπομπής «Μονόγραμμα»

Ο Γιώργος Σγουράκης, ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του αλλά και τη ζωή του με τη…

55 mins ago

This website uses cookies.