ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ: Πολιτική αλητεία της τρικομματικής κυβέρνησης

Σε σχέση με το σχέδιο νόμου , το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στην Βουλή και αφορά πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Ν. 3869/2010 επισημαίνονται τα ακόλουθα:1.   Οι τροποποιήσεις που προβλέπονται στο Ν. 3269/2010( Νόμος Κατσέλη) , στην ουσία λειτουργούν υπέρ των τραπεζών και ευνοούν τα αθέμιτα τραπεζικά συμφέροντα.

2.   Η απέραντη γραφειοκρατική διαδικασία , στην οποία θα πρέπει να υποβάλλεται ο προσφεύγων δανειολήπτης, μαζί με την γενικότερη ασάφεια διατάξεων που λειτουργεί εις βάρος των αδυνάμων δηλαδή των δανειοληπτών, στην ουσία ισοδυναμεί με αρνησιδικία.

3.   Η έναρξη καταβολής δόσεων , από πλευράς δανειοληπτών , με την κατάθεση της αίτησης ,  ευνοεί εξόφθαλμα τα τραπεζικά συμφέροντα και αδικεί κατάφορα τους δανειολήπτες. Καθότι διατυπώνεται το ερώτημα πόσο, δανειολήπτες θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν έστω τα 30 € 50€ ή 100€ το μήνα , όταν την ίδια στιγμή 1.350.000 έλληνες είναι άνεργοι , 80.000 οικογένειες ζουν με κομμένο το ρεύμα στα σπίτια τους, 12.000 οικογένειες ζουν με κομμένο το νερό στα σπίτια τους και 60.000 ελληνόπουλα λόγω του υποσιτισμού που υφίσταται παθαίνουν λιποθυμικές κρίσεις.

4.   Αντί να διευκολυνθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού , για τον οποίον είχε προαναγγελθεί η επίτευξη του , με την σύμφωνη γνώμη των πιστωτών που αντιπροσωπεύουν το 51% των χρεών , στην ουσία με τις καινούργιες εξαγγελίες , ο εξωδικαστικός συμβιβασμός καταργείται και δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία με την ανάθεση των υποθέσεων αυτών σε «κάποιους» διαμεσολαβητές.

5.   Αντί εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης , ο νόμος 3869/2010 να επεκταθεί και στις θετικές του ρυθμίσεις , να υπαχθούν οι μικροέμποροι και λοιποί επαγγελματίες , κανένα βήμα δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.

6.   Η εξαγγελία από πλευράς της κυβέρνησης , για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι το τέλος του 2013 και προστατεύει την πρώτη κατοικία για ποσά οφειλών έως και 200.000€ , στην ουσία ανοίγει και προετοιμάζει το έδαφος , για την έλευση στην Ελλάδα των περίφημων distress funds ή όπως αλλιώς ονομάζονται διεθνή κεφάλαια δυστυχίας ή κεφάλαια γύπες. Όλα δε τα ανωτέρω με την προοπτική της κατάσχεσης και του εκπλειστηριασμού 250.000 σπιτιών ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς το πλιάτσικο από τους διεθνούς τοκογλύφους δεν γίνεται μόνο εις βάρος της χώρας , αλλά με μεγαλύτερη ακόμα αγριότητα , γίνεται και εις βάρος των πολιτών της χώρας, με την ανοχή και συνενοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

3 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

3 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

3 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

3 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

3 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

3 hours ago

This website uses cookies.