Εκδήλωση για συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς – παρουσίαση ημερολογίου

Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, στις 6.30 μ.μ., στο Νεώριο Μόρο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος), οργανώνει Παρουσίαση του Ημερολογίου – ατζέντας για το 2012 και τιμητική εκδήλωση για τους συνταξιοδοτηθέντες πέρσι συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων

Το φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον: Έχει κείμενα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και εικονογραφείται με σπάνια και απειλούμενα φυτά του Νομού Χανίων.

Στην εκδήλωση θα γίνει λόγος για την ιστορία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και τις προσπάθειες επαναλειτουργίας του, καθώς πέρσι υπολειτούργησε και το προηγούμενο καλοκαίρι ανεστάλη η λειτουργία του. Μετά από κινητοποιήσεις δικές μας και φορέων της περιοχής υπογράφτηκε στο Υπουργείο η επαναλειτουργία του (26 Ιανουαρίου 2012), αλλά δε λειτουργεί επισήμως ακόμη, για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, με αποτέλεσμα ο Νομός Χανίων να είναι ένας από τους ελάχιστους – αν όχι ο μοναδικός- που δεν έχει σε λειτουργία Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενδεικτικό των πιέσεων στο περιβάλλον του Νομού από ποικίλα συμφέροντα.

Θα προβληθούν επίσης οι εικόνες του Ημερολογίου που δόθηκαν από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και απεικονίζουν σπάνια και απειλούμενα φυτά των Χανίων και θα τονιστεί η σημασία της βιοποικιλότητας τόσο στην οικολογική ισορροπία όσο και για την ιστορία του τόπου αλλά και την υγεία (υπάρχουν φυτά που έχουν φαρμακευτικές χρήσεις).

Το φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με τις εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στο ΚΠΕ Βάμου (Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη, Δανάη Τσιάμη, Ελένη Δεσποτίδου) και με τη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ (Παναγιώτα Γώτσιου, Χριστίνα Φουρναράκη).

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Φώτης Ποντικάκης
Ο Γενικός Γραμματέας: Αθανάσιος Σακελλαρίδης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

11 mins ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

17 mins ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

29 mins ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

44 mins ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

57 mins ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

59 mins ago

This website uses cookies.