Εκδήλωση – συζήτηση: « Νέο ΕΑΜ ή εργατική εξουσία; »

Ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης στη δεκαετία του ’30. Ο ασύλληπτος κερδοσκοπικός τζόγος που έστησαν οι τράπεζες και οι συναφείς χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις πάνω στα εμπορεύματα, τις συντάξεις και τα σπίτια μας, έχει καταλήξει σε τεράστιες ζημιές, που απειλούν να τινάξουν τα θεμέλια όλου του οικονομικού συστήματος.

Σήμερα αποκαλύπτεται το… πόσο παρανοϊκός, αναποτελεσματικός και καταστροφικός είναι ο καπιταλισμός. Αλλά, ποιοι θα πληρώσουν την κρίση του; Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη στις πλάτες των απλών ανθρώπων. Η οργάνωση της αντίστασης ενάντια σε αυτή την επίθεση πρέπει να βρει στο κέντρο της όλους όσους παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό. Για μια κοινωνία που δεν θα έχει σαν κινητήρια δύναμη τον τυφλό ανταγωνισμό για κέρδη, αλλά τον δημοκρατικό προγραμματισμό με βάση τις ανάγκες της πλειοψηφίας των ανθρώπων.

Πολλές οι εκτιμήσεις για την φύση του συστήματος και το πως παλεύουμε ενάντια στην κρίση του, που ξεκινάνε από την συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου που θα συνθέτει το «εθνικό με το κοινωνικό» με βάση την προγενέστερη εμπειρία του ΕΑΜ και στο όνομα μια ψευδεπίγραφης «Εθνικής Ενότητας» όπου κυριαρχεί η αντίληψη ότι «όλοι οι Έλληνες» (εργάτες – βιομήχανοι) έχουν κοινά συμφέροντα, πατριωτικά και φτάνουν μέχρι την πλήρη διεκδίκηση της εξουσίας από το σύνολο της εργατικής τάξης ως η μόνη δυνατή λύση απέναντι στην σύγκρουση με τον καπιταλισμό όπου σύμμαχοι σ’ αυτό τον αγώνα είναι τα ταξικά μας αδέλφια σε όλες τις χώρες του κόσμου, όχι κάποιες σκιώδεις «κοινωνικές συμμαχίες» εδώ. Δεν υπάρχουν «έξυπνες παρακάμψεις» απ’ αυτό το καθήκον.

Σας προσκαλούμε να συζητήσουμε για την οργάνωση της αντιστασής μας και το πως μπορούμε να χτίσουμε την Αριστερά που δεν λέει ψέματα για το είδος της μάχης που έχουμε μπροστά μας, αντίθετα την οργανώνει στο κάθε της βήμα, στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: « Νέο ΕΑΜ ή εργατική εξουσία; » που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8 μ.μ στο καφέ Γωνιά των Αγγέλων, στο πατάρι.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

5 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.