14.8 C
Chania
Thursday, January 2, 2025

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στο Κατσωματάδο Κισσάμου Χανίων – To ιστορικό της Μάχης Της Σήραγγας των Τοπολίων

Ημερομηνία:

Το παράρτημα Χανίων της πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργανώνει εκδήλωση την Σάββατο 12 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο Κατσωματάδο Κισσάμου(στο δρόμο για Ελαφονήσι) για τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ στη Σήραγγα Τοπολίων ενάντια στους φασίστες Γερμανούς.

Ιστορικό

Ένα από τα πιο σοβαρά ανταστασιακά γεγονότα όπου άστραψαν και βρόντηξαν τα όπλα του ΕΛΑΣ, ήταν και η μάχη της Σήραγγας, έτσι όπως καταγράφηκε στην τοπική ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης. Η μάχη αυτή, όπως και το σοβαρό κτύπημα που έδωσαν δυνάμεις του μόνιμου και εφεδρικού ΕΛΑΣ στον «ΑΝΑΒΟ» προβλημάτισε σοβαρά τους χιτλερικούς κατακτητές και τους έδωσε να καταλάβουν πως δεν ήταν εύκολο πια να κινούνται ελεύθερα και με πολλή άνεση όπως πριν, να ληστεύουν, να τρομοκρατούν και να εκτελούν ακόμα εν ψυχρώ τους κατοίκους της υπαίθρου.

Με την προσχώρηση νέων εθελοντών αγωνιστών στις πρώτες ομάδες του ΕΛΑΣ, συγκροτήθηκαν οι βάσεις των μετέπειτα τριών ταγμάτων του ΕΛΑΣ, που αποτέλεσαν και το δοξασμένο 14ο Σύνταγμα, με διοικητή τον έξοχο αξιωματικό και θερμό πατριώτη, Στυλιανό Σφακιωτάκη. Μια τέτοια ομάδα, η βάση του ΙΙΙ τάγματος του ΕΛΑΣ Κισάμου, είχε την έδρα της στο χωριό Καλάθενες με επικεφαλής το Νίκο Τσαμαντή, από τα Μεσκλά Κυδωνίας από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ στο Ν. Χανίων και τον Μιχάλη Κλειάνη (κουμπάρο), ικανότατο στέλεχος του ΚΚΕ από τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Μακεδονίας. Ο Κλειάνης εκρατείτο εξόριστος στη Γαύδο και με την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς, δραπέτευσε μαζί με άλλους και επιδόθηκε αμέσως στο ύψιστο πατριωτικό καθήκον της οργάνωσης του αγώνα εναντίον του βάρβαρου κατακτητή. Άλλα βασικά στελέχη της ομάδας ήταν ο Σπύρος Κουντουράκης (Παπασπύρος), που είχε πάρει ενεργό μέρος στη Μάχη της Κρήτης και ο Μανώλης Σγουρομάλλης (καπετάν Μάνωλας), ατρόμητος πολεμιστής, εθελοντής στους Βαλκανικούς πολέμους).

Μια μέρα, ο ΕΠΟΝίτης Χουδαλάκης έφερε την πληροφορία στην έδρα του τάγματος, ότι πέρασε για τα Εννιά χωριά μια φάλαγγα δέκα περίπου αυτοκινήτων. Στις Καλάθενες βρίσκονταν τότε περί τους 35 μαχητές, από το χωριό αλλά και από τα γύρω χωριά, Πολυρρήνια, Μαρεδιανά, Κουκουναρά, Αη – Κυρ – Γιάννη, Συρικάρι κ.ά. Αμέσως ο Τσαμαντής δίνει εντολή, με την συγκατάθεση και των συνεργατών του και ξεκινά η δύναμη των ανόπλων για τα Τοπόλια. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να στηθεί ενέδρα για να δοθεί άλλο ένα καλό μάθημα στους προκλητικούς κατακτητές, εκεί που δεν το περίμεναν. Φτάνοντας στη Σήραγγα οι μισοί οχυρώθηκαν στη μια πλευρά της Χαράδρας και οι άλλοι μισοί στην άλλη πλευρά, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σχέδιο της επιχείρησης. Ο καπετάν Μάνωλας με το Γ. Τζανακάκη, έριξαν μεγάλες πέτρες στο κατάστρωμα του δρόμου για να αναγκαστούν να σταματήσουν τα αυτοκίνητα και να γίνουν εύκολος στόχος των ΕΛΑΣιτών.

11822413_968278599906232_9043651809129561255_n
Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2015, ο μοναδικός επιζών από τη Μάχη της Σήραγγας, Νίκος Σκανδαλάκης – Φωτογραφία: sadentrepese.blogspot.gr

Η εντολή που έδωσε ο Τσαμαντής, ήταν να μην ριχτεί κανένας πυροβολισμός αν δεν δοθεί το σύνθημα από τον ίδιο, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα σκίνο και θα έριχνα μια χειροβομβίδα μιλς. Όπως προέβλεπε το σχέδιο όταν θα περνούσε μπροστά από τον Τσαμαντή, το πρώτο αυτοκίνητο το τελευταίο θα έφτανε στο πέτρινο τείχος και θα γίνονταν πραγματικός χαλασμός στον εχθρό. Η εντολή όμως δεν εισακούσθηκε κι ένας μαχητής ανυπόμονος πυροβόλησε πρώτος και άθελά του έσωσε τους Γερμανούς από τον μεγάλο σκοτωμό.

Στην χαράδρα αντιβοούσαν ανακατεμένα ο κρότος ντουφεκιών και οπλοπολυβόλων κι οι εκρήξεις των χειροβομβίδων. Πραγματικό πανδαιμόνιο. Από το πρώτο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν όλοι και από το δεύτερο δύο, συνολικά είκοσι άνδρες, από τους εκατό περίπου που αποτελούσαν τη φάλαγγα. Στο πρώτο αυτοκίνητο βρήκε το θάνατο κι ο κομαντατούρ του γερμανικού φυλακίου των Στροβλών, Βάλτερ, σκληρός κι ανελέητος βασανιστής, που είχε οργιάσει κυριολεκτικά στην περιοχή των Εννιά χωριών.

Σαν καταλάγιασε ο κουρνιαχτός της μάχης ο 17χρονος ΕΠΟΝίτης Γιώργης Σγουρομάλλης, φεύγονας από τη θέση του αντιλαμβάνεται δύο Γερμανούς από το δεύτερο αυτοκίνητο.

Εκπαιδευμένος σκοπευτής από τον παππού του, το Μάνωλα ρίχνει στον ένα Γερμανό και τον αφήνει νεκρό. Ο δεύτερος, νομίζοντας ότι οι αντάρτες ήταν πολλοί καμουφλαρίστηκε πίσω από ένα θάμνο και πυροβολούσε προς τον τοίχο που ήταν οχυρωμένος ο ΕΠΟΝίτης. Από το μέρος αυτό έφυγε μετά και οχυρώθηκε σ’ ένα χαντάκι κι εκεί δέχτηκε τη θανατερή σφαίρα από το όπλο του Τσαμαντή.

Πριν καλά – καλά τελειώσει η μάχη, κατέβηκε χωρίς προφύλαξη, στο κατάστρωμα του δρόμου ο νεαρός ΕΠΟΝίτης Μανώλης Μαλανδράκης και με μια ριπή γερμανικού αυτόματου έπεσε νεκρός.

Οργισμένοι από το μεγάλο κακό που έπαθαν τα φασιστικά τέρατα, εκτέλεσαν τον πατριώτη Γ. Τζανακάκη, κάτοικο του Κατσοματάδω.

Η αφήγηση των γεγονότων από τον Γεώργιο Σγουρομάλλη από τις Καλάθενες Κισσάμου στο blog hatzikos.blogspot.gr:

“Sponsored links”

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΑΡΑΚΑΚΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΠΛΑ.ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΘΕΝΩΝ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ.ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ Ν ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΩΜΕΡΙΑ

ΕΡΧΕΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ Ο ΚΛΕΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΚΛΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΜΕΣΩΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΑ ( ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ) 1880-1969 ΠΑΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ

Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΗΞΕΡΕ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩΧΩΡΙΑ ( ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ,ΜΑΡΕΔΙΑΝΑ,.ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ,ΑΙ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΤΙΑΝΑ ΣΗΡΙΚΑΡΙ ). ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 35 ΑΤΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΕΣ.

ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΓΑΡΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ Ο ΚΥΡ ΝΙΚΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΛΙΑ. Ο Γ.ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗΣ ΗΤΑΝ 17ΧΡΟΝΩ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟΚΑΝΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΟΠΛΟ.ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝΛΑΦΟΠΕΤΡΟ. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΑΓΙΕΡ .ΤΟ ΣΤΑΓΙΕΡ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ.ΑΛΛΑ ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΧΕ ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Τ ΑΝΤΑΛΑΞΕ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΑΓΓΑ .ΟΜΑΔΑΡΧΕΣ Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ.ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΣΟΥΡΟΥΝΙΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΗ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΗ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ

ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ Ο ΕΓΓΟΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΟΓ.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ Ο ΤΣΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΗΜΑ ΣΑΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΑΝΚ ΠΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΙΝΟ ΘΑ ΤΟΥΡΙΧΝΕ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΕΝΟ

ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΡΙΧΝΟΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ

Ο Γ.Σ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Σ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΗ .ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ.

ΟΜΩΣ Η ΕΝΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Ο ΠΑΝΤΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΡΑΒΙΔΑ.ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΥ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΙΦΝΗΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΝΗΛΘΑΝ ΠΗΔΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΟΠΛΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΙΚΟΣΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΒΑΛΤΕΡ Ο ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΒΛΕΣ.ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΥΣ.

ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΑΥΤΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ

Ο Γ.Σ ΒΡΙΣΚΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ..ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΤΟΥ.Ο ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΠΛΟ. ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥ ΕΝΟΥΣ.ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ.Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΗΦΘΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΠΑΛΑΘΟ.ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΙΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΡΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ Σ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΙ.ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΕΙ ΦΑΤΣΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΗ.

ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ . ΟΙ ΥΠΟΛΟΙ ΠΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΗΝΕΙ ΠΙΣΩ. Η ΜΑΧΗ ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ.ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΞΟΥΝ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΤΕΥΘΗΝΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΥΡΟΥΝΙΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΩΘΟΥΝ.

ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΣΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΝΑΡΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΟΥ.ΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝΕ ΚΕΡΑΣΩ ΓΩ.ΘΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΖΟΡΙΣΤΗΚΕ.ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΤΣΑΜΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Μ ΕΝΑ ΒΕΛΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΕΘΕΚΑ ΝΤΟΝΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΠΕ.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΗ. ΜΑΖΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΕΣΜΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΑΣΕ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ . Ο ΤΣΑΜΑΝΤΗΣ ΣΥΧΑΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΗΡΙΚΑΡΙΑΝΟ ΣΚΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγιασμός των Υδάτων στην Κεντρική Δεξαμενή Χανίων

Η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί...