Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για τον 1 χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ στην ΕΡΑ Χανίων

Στις 11 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τον διακόπτη στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Και στα Χανιά όπως και σε όλη την Ελλάδα, 12 μήνες μετά, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ παραμένουν στις θέσεις τους.

Οι φωτογραφίες μέσα από τα στούντιο της ΕΡΑ Χανίων, στις 11 Ιουνίου του 2014, με τους απολυμένους δημοσιογράφους και το προσωπικό να μην έχουν χάσει το χαμόγελό ή την πίστη τους για την νίκη στις εκδηλώσεις που έγιναν για την επέτειο του ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Εκεί, βρεθήκανε και μαθητές, καθηγητές καθώς και ο διευθυντής του Β’ Γυμνασίου Χανίων, για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους αλλά και για να ακουστεί και η δική τους φωνή μέσω των μικροφώνων της ΕΡΑ Χανίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Ηρακλείου είδαν για ακόμα μία φορά να σιωπούν οι ραδιοφωνικοί πομποί.

Η ΔΕΗ αποφάσισε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ραδιοφωνικό πρόγραμμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση στο κτίριο της ΕΡΑ στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τον 1 χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στην οποία κάνει ξεχωριστή αναφορά στη δικαστική απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικείου Ηρακλείου που έκρινε άκυρες τις απολύσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Στις 11 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, ένας χρόνος από εκείνο το απόγευμα που με σε μια πρωτοφανή επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού κατέβηκαν οι διακόπτες και στις οθόνες των τηλεοράσεων μας εμφανίστηκε το μαύρο θυμίζοντας άλλες εποχές.

Η ΕΡΤ και η δημόσια ενημέρωση δεν γλύτωσαν από την στυγνή και ανάλγητη πολιτική επιλογή της σημερινής συγκυβέρνησης να στερεί συστηματικά και μεθοδευμένα από τους πολίτες την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.

Η μάχη των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν είναι μόνο αγώνας για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, είναι ένας αγώνας όλων μας, για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, για να διασφαλίσουμε ότι τα δημόσια αγαθά θα παραμείνουν δημόσια και ότι σε αυτά θα έχουν πρόσβαση όλες και όλοι ανεξαιρέτως.

Η νίκη των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου με τη θετική στα αιτήματα τους δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείου Ηρακλείου είναι μόνο η αρχή της δικαίωσης των αγώνων τους. Μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίδεται. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, δημόσια αγαθά, δημόσια ενημέρωση, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σοκ στο Ηράκλειο: Στην εντατική πέντε άνθρωποι – Μπαργούμαν τους κέρασε καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου

Ένα αδιανόητο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι γιατροί των δύο νοσοκομείων…

16 mins ago

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας – Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στις 12 Οκτωβρίου θα έκλεινε τα 100 του χρόνια | Βίντεο

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας. Η ειρωνεία είναι ότι από τις…

2 hours ago

ΗΠΑ: Πιθανή η πρόκληση πυρηνικού όλεθρου από το Ισραήλ

Δεν είναι καθόλου απίθανο το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού όλεθρου στην Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ παραδέχονται…

2 hours ago

Νίκος Πλακιάς: «Όσο υπάρχει το αντίτιμο δεν θα πάω στη συναυλία» – «Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός. Στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους ενωμένους»

«Δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Εφόσον οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι η συναυλία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις,…

3 hours ago

Το κόλπο γκρόσο γνωστού κρητικού επιχειρηματία – Πάνω από 20 εκατ. ευρώ ο κρυφός τζίρος

«Πάρτι» φοροδιαφυγής είχε στήσει επιχειρηματίας από την Κρήτη στο οποίο συμμετείχαν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται…

3 hours ago

Νέες αφίξεις μεταναστών στη Γαύδο: Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα σειρά επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Γαύδου, με τον…

3 hours ago

This website uses cookies.