ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις σε όλη την Αυστραλία για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με αφορμή την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, διοργανώνει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 6 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023.

Την αρχή κάνει η Κρητική Ένωση Κουίνσλαντ παραθέτοντας αύριο, Σάββατο, 6 Μαΐου, το Ετήσιο Δείπνο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραστάσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου και ζωντανή κρητική μουσική με τους Αναστάσιο Μπούχλη (λαούτο – φωνή), Αντώνη Κουράκη (λύρα – φωνή) και Αναστάσιο Γεωργακάκη (λαούτο).

Την Κυριακή, 7 Μαΐου, στις 9.00πμ., η Κρητική Ένωση Κουίνσλαντ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Περιφέρεια Μπρίσμπαν, διοργανώνουν Δοξολογία και Εκκλησιαστική Λειτουργία για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην οδό Edmondstone 33, South Brisbane.

Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, η Ένωση, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μπρίσμπαν, διοργανώνουν τελετή κατάθεσης στεφάνων για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στο Πολεμικό Μνημείο Μπρίσμπαν.

Έπειτα, τη σκυτάλη παίρνει η Δυτική Αυστραλία, όπου την Τετάρτη, 9 Μαΐου, η αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Δυτικής Αυστραλίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο St. Andrews Grammar School και επίσκεψη στην Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Περθ, κα Γεωργία Καρασιώτου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ με την Επιτροπή Μνήμης της Μάχης της Κρήτης.

Νέος Κόσμος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

5 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

6 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

6 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

6 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.