Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 του Οκτώβρη, δύο εκδηλώσεις στην Κατάληψη Rosa Nera με την αντιφασιστική συνέλευση “Autonome Antifa” και την αυτόνομη ομάδα γυναικών “Μιγάδα”
1.
Εκδήλωση-Συζήτηση, Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, στις 19.30 στην Κατάληψη Rosa Nera: H στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου ή αλλιώς η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο πόλεμο.
Με την αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση των Autonome Antifa και με αφορμή την έκδοση της έρευνας τους για τις γεωπολιτικές συνθήκες στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.
Η στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου
Ή αλλιώς… η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο πόλεμο
Οι «Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες». Η «πετρελαιοφόρος Ανατολική Μεσόγειος». Οι «συμμαχίες» με την Αιγυπτιακή στρατιωτική δικτατορία και το κράτος του Ισραήλ. Όλα τούτα υποτίθεται πως έιναι καινούρια φρούτα. Εμφανίστηκαν στο δημόσιο λόγο, εμπεδώθηκαν και έγιναν καθομιλουμένη με όλο και μεγαλύτερη έντση από το 2010 και μετά.
Αλλά δεν εφευρέθηκαν το 2010. Έχουν πίσω τους μακρύχρονη ιστορία, την ιστορία της στρατηγικής του ελληνικού κράτους για την Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη περισσότερο, αυτό το ολοκαίνουριο ελληνικό λεξιλόγιο προορίζεται για να περιγράψει τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο διακρατικό πόλεμο που ξεκίνησε αμέσως έπειτα από τον ψυχρό πόλεμο και συνεχίζεται έως σήμερα………………….
2.
Eκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση με τη Μιγάδα – αυτόνομη ομάδα γυναικών ενάντια στις νέες πειθαρχήσεις, Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 19.30 Κατάληψη Rosa Nera
Mε αφορμή τη μετάφραση και έκδοση του βιβλίου “Παθήσεις και Διαταραχές” από το Αρχείο 71 και το περιοδικό Τεφλόν
Παθήσεις και Διαταραχές
Φύλο, Ιατρική και Ασθένεια
Η ιστορία της ιατρικής επιστήμης από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, μέσα από φεμινιστική ματιά
Ποια είναι η σχέση των γυναικών σήμερα με το ιατρικό κατεστημένο; Γιατί ως γυναίκες έχουμε κοινές και συχνά δυσάρεστες εμπειρίες από επισκέψεις σε γιατρούς και γυναικολόγους; Γιατί στεκόμαστε, πολλές φορές, αδύναμες απέναντι στην εξουσία τους;
Η ιατρική έχει ένα παρελθόν στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της καταπίεσης των γυναικών. Αυτό το παρελθόν παραμένει άγνωστο, γι’ αυτό και η ιατρική εμφανίζεται σήμερα ως ακλόνητος φορέας εξουσίας, μεταμφιεσμένος σε «αντικειμενική επιστήμη». Κι όμως, χρειάζεται να θυμηθούμε ότι το ιατρικό σύστημα αμφισβητήθηκε με λόγια και έργα από το γυναικείο κίνημα τη δεκαετία του 1970. Φεμινίστριες, όπως οι Ehrenreich και English, ασχολήθηκαν με την ιστορία της ιατρικής και κατέδειξαν ότι οι ιατρικές πρακτικές που αναδύθηκαν τον 19ο αιώνα είχαν εξαρχής εγγεγραμμένους στον πυρήνα τους τον σεξισμό και τον ταξικό ρατσισμό. Αποκάλυψαν μια διαφορετική εικόνα για το ιατρικό σύμπλεγμα: την εικόνα ενός οργανωμένου φορέα εξουσίας που συνέβαλε στην αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων με όρους φύλου, φυλής και τάξης. Οι φεμινίστριες του 1970 δεν ασχολήθηκαν με την ιστορία της ιατρικής για επιμορφωτικούς λόγους.
Η αμφισβήτηση του ιατρικού συστήματος ήταν ζήτημα στρατηγικής σημασίας στον αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση των γυναικών………………
Kατάληψη Rosa Nera
«Δεν θα δείτε ποτέ από εμένα και το ΠΑΣΟΚ να πάμε στο παρασκήνιο, να κάνουμε…
«Κίνημα Δημοκρατίας» είναι το όνομα του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη όπως ανακοίνωσε, εν μέσω χειροκροτημάτων, στο Ίδρυμα…
Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του…
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, με θύματα δύο πεζούς που…
Τα 18,8 δισ. ευρώ προσέγγισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024,…
Μια 27χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση όσο εκείνη ήταν μόλις…
This website uses cookies.