Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις 27 και 28 του Οκτώβρη, στην Rosa Nera με την αυτόνομη ομάδα γυναικών “Μιγάδατη και τη συνέλευση “Autonome Antifa”

Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 του Οκτώβρη, δύο εκδηλώσεις στην Κατάληψη Rosa Nera με την αντιφασιστική συνέλευση “Autonome Antifa” και την αυτόνομη ομάδα γυναικών “Μιγάδα”

1.

Εκδήλωση-Συζήτηση, Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, στις 19.30 στην Κατάληψη Rosa Nera: H στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου ή αλλιώς η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο πόλεμο.

Με την αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση των Autonome Antifa και με αφορμή την έκδοση της έρευνας τους για τις γεωπολιτικές συνθήκες στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.

Η στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου

Ή αλλιώς… η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο πόλεμο

Οι «Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες». Η «πετρελαιοφόρος Ανατολική Μεσόγειος». Οι «συμμαχίες» με την Αιγυπτιακή στρατιωτική δικτατορία και το κράτος του Ισραήλ. Όλα τούτα υποτίθεται πως έιναι καινούρια φρούτα. Εμφανίστηκαν στο δημόσιο λόγο, εμπεδώθηκαν και έγιναν καθομιλουμένη με όλο και μεγαλύτερη έντση από το 2010 και μετά.

Αλλά δεν εφευρέθηκαν το 2010. Έχουν πίσω τους μακρύχρονη ιστορία, την ιστορία της στρατηγικής του ελληνικού κράτους για την Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη περισσότερο, αυτό το ολοκαίνουριο ελληνικό λεξιλόγιο προορίζεται για να περιγράψει τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο διακρατικό πόλεμο που ξεκίνησε αμέσως έπειτα από τον ψυχρό πόλεμο και συνεχίζεται έως σήμερα………………….

2.

Eκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση με τη Μιγάδα – αυτόνομη ομάδα γυναικών ενάντια στις νέες πειθαρχήσεις, Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 19.30 Κατάληψη Rosa Nera

Mε αφορμή τη μετάφραση και έκδοση του βιβλίου “Παθήσεις και Διαταραχές” από το Αρχείο 71 και το περιοδικό Τεφλόν

Παθήσεις και Διαταραχές

Φύλο, Ιατρική και Ασθένεια

Η ιστορία της ιατρικής επιστήμης από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, μέσα από φεμινιστική ματιά

Ποια είναι η σχέση των γυναικών σήμερα με το ιατρικό κατεστημένο; Γιατί ως γυναίκες έχουμε κοινές και συχνά δυσάρεστες εμπειρίες από επισκέψεις σε γιατρούς και γυναικολόγους; Γιατί στεκόμαστε, πολλές φορές, αδύναμες απέναντι στην εξουσία τους;

Η ιατρική έχει ένα παρελθόν στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της καταπίεσης των γυναικών. Αυτό το παρελθόν παραμένει άγνωστο, γι’ αυτό και η ιατρική εμφανίζεται σήμερα ως ακλόνητος φορέας εξουσίας, μεταμφιεσμένος σε «αντικειμενική επιστήμη». Κι όμως, χρειάζεται να θυμηθούμε ότι το ιατρικό σύστημα  αμφισβητήθηκε με λόγια και έργα από το γυναικείο κίνημα τη δεκαετία του 1970. Φεμινίστριες, όπως οι Ehrenreich και English, ασχολήθηκαν με την ιστορία της ιατρικής και κατέδειξαν ότι οι ιατρικές πρακτικές που αναδύθηκαν τον 19ο αιώνα είχαν εξαρχής εγγεγραμμένους στον πυρήνα τους τον σεξισμό και τον ταξικό ρατσισμό. Αποκάλυψαν μια διαφορετική εικόνα για το ιατρικό σύμπλεγμα: την εικόνα ενός οργανωμένου φορέα εξουσίας που συνέβαλε στην αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων με όρους φύλου, φυλής και τάξης. Οι φεμινίστριες του 1970 δεν ασχολήθηκαν με την ιστορία της ιατρικής για επιμορφωτικούς λόγους.

Η αμφισβήτηση του ιατρικού συστήματος ήταν ζήτημα στρατηγικής σημασίας στον αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση των γυναικών………………

Kατάληψη Rosa Nera

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θλιβερό ευρωπαϊκό «ρεκόρ» στην έλλειψη στέγης καταγράφει η Μ. Βρετανία – Άρθρο σοκ της DW

Το πρόβλημα στέγης, που είναι πλέον έντονο και στη χώρα μας, αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις σε…

7 hours ago

«Καμία δικαιολογία πλέον»: Για πρώτη φορά Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν το Ισραήλ και ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου

Αρκετές χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί καταδίκασαν την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, το βράδυ…

7 hours ago

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο φωτογραφίες με έχουν στοιχειώσει. Δεξιά,…

8 hours ago

Επική στιγμή: Αστραπή σε συναυλία των Metallica αφήνει το πλήθος άναυδο στη βροχή

Συνήθως η βροχή δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί σε μια συναυλία. Στη…

10 hours ago

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ.…

10 hours ago

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη…

10 hours ago

This website uses cookies.