Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης – «Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών»

«Τώρα ήρθε η ώρα για την Αμερική να θεραπεύσει τις πληγές του διχασμού. Λέω σε όλους ότι πρέπει να συσπειρωθούμε, ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη σήμερα ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και αναγνώρισε την ήττα της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες στις ΗΠΑ, μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

09:39 Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την Πολιτεία-κλειδί του Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες), μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και το Associated Press μετέδωσε πως είναι σύμφωνα με τις προβολές των αποτελεσμάτων ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

09:14 Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των εκλογών παραμένει αβέβαιο. Ο Ποντέστα δήλωσε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Κλίντον που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας της πως «αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε» και «θα περιμένουμε την καταμέτρηση των ψήφων».

08:56 Η πρώτη αντίδραση από τη Γερμανία έρχεται από την υπουργό Άμυνας της χώρας, η οποία χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη νίκη Τραμπ ως μεγάλο σοκ. Την ίδια ώρα η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, έσπευσε να συγχαρεί τον Τραμπ.

08:42 Ο Τραμπ κέρδισε και την Πενσιλβάνια μία από τις τελευταίες πολιτείες που έδιναν ελπίδες στην Κλίντον με τους 20 εκλέκτορες της Πολιτείας έχει κερδίζει 264 εκλέκτορες και χρειάζονται μόλις έξι για να αναδειχθεί πρόεδρος. Επίσης είναι μπροστά στην καταμέτρηση στο Ουινσκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Αριζόνα.

08:39 Ο Τραμπ κερδίζει και την Πενσιλβάνια αναφέρει πρόβλεψη του Bloomberg

08:31 Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, μεταδίδει το Associated Press.

07:57 Τα αποτελέσματα από κάποιες σημαντικές πολιτείες αναμένονται μέχρι αυτή την ώρα και η πιθανή νίκη της Κλίντον μπορεί να αναπτερώσει τις ελάχιστες ελπίδες της για να «γυρίσει» την αναμέτρηση, γράφει ο Guardian. Τα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουινσκόνσιν και το Νιου Χαμσάιρ, μπορεί εάν κερδηθούν από την Κλίντον να ανατρέψουν την διαφαινόμενη νίκη Τραμπ. Αλλά οι ενδείξεις από την Πενσιλβάνια δεν είναι ικανοποιητικές για την Κλίντον, σε μία πολιτεία όπου οι Δημοκρατικοί κερδίσουν συνεχόμενα τις τελευταίες έξι εκλογικές αναμετρήσεις.

07:28 Οι πιθανότητες των Δημοκρατικών να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσίαμοιάζουν να απομακρύνονται, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν έδρες-κλειδιά στις Πολιτείες του Ουισκόνσιν, της Βόρειας Καρολίνας, της Ιντιάνα και της Φλόριντα. Οι Δημοκρατικοί απέσπασαν μια έδρα των Ρεπουμπλικάνων στην Πολιτεία του Ιλινόι, όπου ο Μαρκ Κερκ ηττήθηκε, όμως το αποτέλεσμα στο Ουισκόνσιν εξέπληξε τα επιτελεία και των δύο κομμάτων, καθώς αναμενόταν επικράτηση των Δημοκρατικών. Παρ’ όλ’ αυτά ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον επικράτησε του Ρας Φάινγκολντ, γεγονός που προεικόνισε μια άσχημη βραδιά για τους Δημοκρατικούς, για τους οποίους πρόβαλε το φάσμα της ήττας και της παραμονής τους στη μειοψηφία στο Καπιτώλιο για χρόνια ακόμη. Στο Οχάιο ο Ρομπ Πόρτμαν και στη Φλόριντα ο Μάρκο Ρούμπιο επικράτησαν σε σκληρές μάχες με τους αντιπάλους τους των Δημοκρατικών. Οι αναμετρήσεις στην Πενσιλβάνια, στο Νιού Χάμσιρ και στο Μισούριπαρέμεναν αμφίρροπες. Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν μια μικρή πλειοψηφία (54-46) στη Γερουσία. Για να επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί θα έπρεπε να κερδίσουν σε όλες αυτές τις πολιτείες και να διατηρήσουν τη Νεβάδα, ώστε η ισορροπία να διαμορφωθεί στο 50-50 και να αποκτήσουν την πλειοψηφία σε περίπτωση επικράτησης της Χίλαρι Κλίντον, αφού ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί την προεδρία αυτού του σώματος του Κογκρέσου. Στην Αριζόνα ο Τζον Μακέιν—στα 80 του χρόνια—κέρδισε την αναμέτρηση και θα υπηρετήσει για έκτη και μάλλον τελευταία θητεία στη Γερουσία.

Στη Νέα Υόρκη ο Τσακ Σούμερ, που ήλπιζε να γίνει ο επόμενος κοινοβουλευτικός ηγέτης των Δημοκρατικών, κέρδισε με ευκολία, αλλά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μάλλον θα ηγηθεί της μειοψηφίας, αντικαθιστώντας τον Χάρι Ριντ.

topontiki.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν για το «όχι» σε χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: «Το πιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ»

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν επειδή είπε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει…

11 hours ago

«Ο Ιωνάς ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» – Η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας, η οικογένειά του που ενοχλήθηκε και ο έξαλλος Άδωνις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια τοποθέτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας αναφορικά με τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση,…

11 hours ago

Το facebook απαγόρευσε την προώθηση της έρευνάς του “Α.τ.Κ.” για τις βάσεις της Σούδας επειδή αφορά “ευαίσθητα κοινωνικά θέματα”

Ζούμε σε παράξενες εποχές. Σήμερα, με αφορμή και τα όσα εκτελίσσονται μετά την πυραυλική επίθεση…

12 hours ago

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστική επιμελήτρια με τρόπο…

13 hours ago

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών “Πέργαμος” και το…

15 hours ago

Κοινή παρέμβαση ΕΒΕΧ, ΟΕΕ-ΤΔΚ και λογιστών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χανιώτικες επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παρεμβάσεων

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων, του Τμήματος…

15 hours ago

This website uses cookies.