ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Κασιδιάρη, «πέρασε» του Κανελλόπουλου

Δεν θα μετάσχει στις προσεχείς εκλογές το Εθνικό Kόμμα – Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τη συμμετοχή του, αντίθετα, πέρασε τον έλεγχο νομιμότητας το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Το ανώτατο δικαστήριο, εκδίδει απόφαση για τα κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη «κόπηκε» με πλειοψηφία (9 στους 10) από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενώ αντίθετα ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα μετάσχει στις εκλογές καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε με βάση τον νέο νόμο, που ισχύει, ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, ως βουλευτή στην Α’ Αθήνας με το κόμμα Ελληνες, προσκρούει στη ρητή διάταξη του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές, όσων έχουν καταδίκες, έστω και με πρωτόδικη απόφαση για βαριά αδικήματα, ανάμεσά τους και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, τελικά πέρασε τον έλεγχο της νομιμότητας από το ανώτατο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δημόσια, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη. Ωστόσο, η πραγματική σχέση των δύο ανδρών αφού αξιολογήθηκε από τον Αρειο Πάγο, δεν στάθηκε λόγος ικανός για τον αποκλεισμό του ΕΑΝ, καθώς στους συνδιασμούς του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπάρχουν καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ, ενώ δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις ότι πραγματικός ηγέτης του είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι μυστικές διαπραγματεύσεις των μεγάλων

Της Άννας Μανουκάκη - Μεταξάκη Αυτές τις μέρες, τις επετειακές μέρες του ΟΧΙ των Ελλήνων…

3 hours ago

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στα Χανιά – Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση | Φωτός

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 28η Οκτωβρίου στα Χανιά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη…

4 hours ago

Τι γυρεύει ο Γερμανός Πρόεδρος στη μαρτυρική Κάντανο;

Άρθρο του Δρος Αριστομένη Ι. Συγγελάκη * Η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας κ. Στάινμαγιερ…

4 hours ago

Ντ. Μπακογιάννη για την επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Κάντανο: “Γυρίζουμε σελίδα αλλά δεν ξεχνάμε”

Στο περιθώριο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου η βουλεύτρια Χανίων της ΝΔ κ. Ντόρα…

4 hours ago

Αντιπολεμική δράση μελών του ΚΚΕ στην παρέλαση στα Χανιά | Φωτός

Και αντιπολεμική δράση εμπεριείχε η παρέλαση στα Χανιά. Προς την λήξη κι ενώ πραγματοποιούνταν η…

5 hours ago

Netflix: Αφαίρεσε πάνω από 25 ταινίες από την Παλαιστίνη- Αντιδράσεις από οργανώσεις

Το 2021 το Netflix ξεκίνησε τη συλλογή «Palestinian Stories» με στόχο να φέρει τις ιστορίες…

7 hours ago

This website uses cookies.