Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, βόμβα και στο μετρό | Ζωντανή εικόνα

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν διαδοχικά, με διαφορά δεκαπέντε λεπτών, γύρω στις 08.00 το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Λίγο αργότερα vέα έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό στο Μόλενμπεκ κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αεροδρόμιο έχει εκκενωθεί, ενώ έχει σταματήσει και η σιδηροδρομική σύνδεση. Αυτήν τη στιγμή η περίμετρος του αεροδρομίου είναι αποκλεισμένη και δεν υπάρχει πρόσβαση. Οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι Αρχές ζητούν από τους Βέλγους να μην προσπαθήσουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βελγικές αρχές αναζητούν έναν ακόμη συνεργάτη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη 2015.

Δείτε LIVE εικόνα από τις Βρυξέλλες: 

Οι εκρήξεις προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής στην αίθουσα αναχωρήσεων. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο check-in της εταιρείας American Airlines.

Έκρηξη σημειώθηκε και στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στη βελγική πρωτεύουσα.

Βίντεο στη δημοσιότητα

Βίντεο από τη στιγμή της διπλής έκρηξης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δόθηκε στη δημοσιότητα ελάχιστα λεπτά, μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

Τα αίτια παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, ενώ οι εκρήξεις σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τη σύλληψη του μοναδικού επιζώντα και ηθικού αυτουργού των επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε, πως είδε μία μικρή βόμβα στον χώρο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο αεροδρόμιο έχουν εντοπιστεί κι άλλες βόμβες.

Εν τω μεταξύ, νέα έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, κοντά σε γραφεία της Κομισιόν

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολουθεί τη κατάσταση στις Βρυξέλλες ενώ η δηλώνει πως η σκέψη του είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο σοφός λαός και η τρικυμία στα χείλη

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Πάντοτε ενοχλούμαι όταν ακούω πολιτικούς ή δημοσιολογούντες να κολακεύουν το λαό.…

18 mins ago

Αναβιώνει η κρητική καντάδα στις Πατσίδες!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων προσκαλεί στην Αναβίωση της Κρητικής Καντάδας στα παραδοσιακά σοκάκια των Πατσίδων…

21 mins ago

Επιστολή: Και ποιος σας είπε κύριοι ότι εγώ θέλω το παιδί μου στο σχολείο να ταΐζεται απ’ το κράτος;

Κύριε διευθυντά, Εγώ το κράτος το θέλω να καταργήσει τον παράνομο, τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ. Θέλω…

24 mins ago

“Την έπεσαν” σε αστυνομικούς! – Επεισόδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επεισόδιο σημειώθηκε, τη νύχτα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ μελών γνωστής οικογένειας και αστυνομικών! Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15…

30 mins ago

Ηράκλειο – θάνατος 17χρονης: ΕΔΕ στο σχολείο της από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Eυθύνες για τον θάνατο της 17χρονης κοπέλας που πριν λίγο καιρό έχασε τη ζωή της όταν…

48 mins ago

This website uses cookies.