Εκτός ορίων η «συζήτηση» Τσίπρα – Βενιζέλου στη Βουλή

Άλλο ένα επεισόδια στην κόντρα του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, με αφορμή την ολοκλήρωση του PSI και στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα. Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΝ, χαρακτηρίζοντάς τον «εκτελωνιστή συμφερόντων», ενώ ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλή ο κ. Τσίπρας.

«Θα πανηγυρίσετε για μία ακόμη φορά για την επιτυχία του PSI;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά συζήτηση ερώτησής του για τα χρέη των δανειοληπτών. «Ξέρετε καμία χώρα με 120% χρέος να δανείζεται από τις αγορές, τη στιγμή που είχε 115% όταν μπήκε στο μνημόνιο; Ποια θα είναι η κοινωνική κατάσταση στη χώρα το 2020; Μέχρι τότε πόσοι θα είναι οι άνεργοι;», σημείωσε και προειδοποίησε ότι το καλοκαίρι έρχεται λαίλαπα με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ διαλύονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανήθικη την επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών στις διοικήσεις των ταμείων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI. Παράλληλα, μίλησε για  πιέσεις τραπεζικών και εκδοτικών συμφερόντων προκειμένου να μείνουν εκτός του PSI δάνεια συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου προς ΔΕΚΟ.

«Ποια είναι η πατρίδα που σώζετε αυτή, όταν ο λαός της δεν ζει με αξιοπρέπεια… Αν το ΙΚΑ ήταν τράπεζα θα το σώζατε και φυσικά η ΕΚΤ είναι στο απυρόβλητο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να πει στους τραπεζίτες ότι «το πάρτι τελείωσε».

«Πιστωτικό γεγονός υπό συνθήκες μνημονίου είναι λεπτομέρεια, υποστηρίζετε, και πριν, χωρίς μνημόνιο, ήταν καταστροφή και κόλαση του Δάντη», σημείωσε χαρακτηριστικά, «αλλά αυτό» συμπλήρωσε, «είναι αναξιοπιστία, είστε αναξιόπιστοι».

«Τα δώσατε όλα» και «το μεγαλύτερο έγκλημα, στα όρια της εθνικής ταπείνωσης, είναι η απόφαση του Eurogroup στις 20/2, να νομοθετήσει και να συνταγματοποιήσει η χώρα το “πρώτα οι πιστωτές και μετά οι ανάγκες της”. Ας ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα όσοι θέλουν να συνταγματοποιηθεί κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας, ο Ευάγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε εξαιρετικό το βαθμό επιτυχίας της διαδικασίας του PSI, τονίζοντας πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος προκειμένου να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και να της δώσουμε μια ιστορική ευκαιρία.

Στις αιχμές Τσίπρα περί πιέσεων τραπεζικών και εκδοτικών συμφερόντων, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι τον εντυπωσιάζει πάντα η ευκολία και η συστηματικότητα με την οποία παρεμβαίνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων.  «Το σενάριο περί πιέσεων για συγκεκριμένους επιλέξιμους τίτλους, συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου, κυκλοφόρησε σε τραπεζικούς κύκλους στο πλαίσιο αντιπαράθεσης επιχειρηματικών συμφερόντων», σημείωσε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επαναλαμβάνει αθλιότητες και δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «να ανακαλέσει την αθλιότητα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ότι εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εδώ ως εκτελωνιστής συμφερόντων».

Καθείς σε αυτή τη χώρα γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη για την εγκαθίδρυση της διαφθοράς. Εμείς δεν παντρευτήκαμε τη διαφθορά ούτε διορίσαμε επικεφαλής ΣΔΟΕ που αργότερα μπήκε στη φυλακή ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: Δεν σας κατηγορήσαμε ότι είστε πίσω από αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά λέμε ότι παίζετε διαιτητικό ρόλο και στο σημείο αυτό κατήγγειλε ότι τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα είναι όργανα των μεγάλων τραπεζικών ομίλων.

Ευ. Βενιζέλος: Εκλογικός στόχος παραμένει η πρωτιά

Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραμείνει στη θέση του  «ύπαρχου, καθώς και τότε ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός».

«Αφήστε τα ευφυολογήματα σε σχέση με τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή πολιτική διεύθυνση», ανέφερε και πρόσθεσε πως γνωρίζει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. «Ξέρουμε πόσο χαμηλά είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινούμε. Διεκδικούμε να επιβεβαιώσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση που του ανήκει και αυτή είναι η πρώτη».

«Στόχος μας δεν είναι να προστεθούμε ως δύναμη σε κανέναν». Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κοιτάζει το λαό στα μάτια και λέει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. «Αυτό δεν σταματάει στις εκλογές, αλλά ξαναρχίζει με μεγαλύτερη ένταση μετά από αυτές»,συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι  «αν η ΝΔ πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία “με γεια της με χαρά της”» και κατέληξε λέγοντας πως «ο καθένας έχει δικαίωμα στο στοχασμό και στο όνειρο».

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

3 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

3 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

5 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

7 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

7 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

7 hours ago

This website uses cookies.