Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ζήτησε -με αίτημά της προς την ΑΔΑΕ– να ελεγχθεί εάν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από το 2019 και μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Γιάννης Μαντζουράνης μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου η Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καταπολέμησης Διαφθοράς κατέθεσε Αίτηση στην ΑΔΑΕ, όπου ζητεί να ελεγχθούν δύο συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, των οποίων είναι κάτοχος και αποκλειστικός χρήστης, μετά τον εντοπισμό συνεχών φαινομένων παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο/α χρονικό/ά διαστημα/τα έλαβαν χώρα ουσιαστικώς παράνομες επισυνδέσεις των δύο τηλεφώνων της από την ΕΥΠ για δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να τύχει δικαστικής προστασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Όπως σημειώνεται στην αίτηση, οι ενδείξεις για την παρακολούθησή της είναι οι ακόλουθες:
-συχνά οι κλήσεις τερματίζονταν αιφνίδια παρότι γίνονταν σε περιοχές με πολύ καλό σήμα
-υπήρξαν περιπτώσεις όπου άγνωστος παρενέβη στη συνομιλία της με άλλο πρόσωπο
-ο ήχος της φωνής της κατά τις συνομιλίες επαναλαμβανόταν ως «επιστροφή»
-μετά την ολοκλήρωση κλήσης, ο συνομιλητής της μπορούσε να ακούσει την επόμενη συνομιλία της
-τα κινητά της υπερθερμαίνονταν
Η αίτηση συνοδεύεται από πλήρες ιστορικό από την περίοδο της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis, οι μηνύσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Λοβέρδου και δημοσιεύματα για την παρακολούθησή της.
Να σημειωθεί πως ο δικηγόρος της Τουλουπάκη, είχε προαναγγείλει το βράδυ της Τρίτης (3/1), σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, την προσφυγή της στην Αρχή, καθώς και ενός δεύτερου προσώπου, που κινείται στον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.
Η Ελένη Τουλουπάκη προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς, με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, τέθηκε στο στόχαστρο με αφορμή την έρευνά της για το σκάνδαλο Novartis.
Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (3-2) όχι για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis, αλλά για δήθεν μη άμεση διαβίβαση 3 έγγραφων αναφορών – καταθέσεων εγγράφων, όπως τιτλοφορούνται από 3 αναφέροντες-καταθέσαντες, στη Βουλή, εναντίον δύο μελών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., που είχαν καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
This website uses cookies.