ΕΛ.ΑΣ.: Απαγορεύεται οποιαδήποτε πορεία ή δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από 09:00 – 22:00 στο Κέντρο της Αθήνας

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Πρωτοφανής απαγόρευση διαδηλώσεων σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Κανονικά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Εντολή αστυνομίας, στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας με απόφασή του απαγορεύει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η απόφαση πάρθηκε βάσει του χουντικού νομοθετικού διατάγματος 794/1971 “Περί δημοσίων συναθροίσεων”, που ουδέποτε καταργήθηκε, λήφθηκε η σημερινή απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Η απόφαση λήφθηκε ως εξαίρεση του κανόνα του άρθρου 11 του Συντάγματος (ελευθερία συναθροίσεων). Ποτέ από το 1974 δεν έχει εφαρμοστεί αυτή η διάταξη σε τέτοια κλίμακα. Είναι η 1η φορά εδώ και 38 έτη.

Η απόφαση της Αστυνομίας

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Κανονικά θα γίνουν τα συλλαλητήρια

Άμεση απάντηση έδωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τους όρους διοργάνωσης του συλλαλητηρίου, μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απαγόρευση της ΓΑΔΑ για την πραγματοποίηση δημοσίων συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ: «Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια σήμερα στις 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00).

Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.

Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη.

Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.

Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων. Όλοι μαζί μπορούμε».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

7 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

8 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

8 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

8 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

8 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.