ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Αυτό είναι το σπίτι στο οποίο ζούσαν οι παρένθετες μητέρες

Ένα από τα σπίτια όπου ζούσαν οι παρένθετες μητέρες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά αποκαλύπτει το cretapost.

Σε ένα παλιό αρχοντικό, που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, ζούσαν οι γυναίκες από Βουλγαρία και Γεωργία, που έφερνε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών προκειμένου να γίνουν παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, όπως αυτό το παλιό αρχοντικό που βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το cretapost, προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν συχνά εγκυμονούσες γυναίκες να φιλοξενούνται εκεί, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα αποκαλύφθηκαν. Να σημειωθεί πως το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

«Σπάνε» τα τηλέφωνα της ΕΛΑΣ – Δεκάδες ζευγάρια αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων, θα βρεθούν τo πρωί της Κυριακής, προκειμένου να απολογηθούν, οι εννέα συλληφθέντες που -σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.– είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Οι παρένθετες μητέρες, οι ετοιμόγεννες αλλά και οι οικογένειες που απέκτησαν παιδί μέσω του Κέντρου αυτή τη στιγμή αγωνιούν υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, χαρακτηριστικό είναι ότι από την ημέρα που «έσκασε»  η υπόθεση και ιδίως από χθες, που άρχισαν να γίνονται γνωστές πολλές πτυχές, δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο για να αποκτήσουν ένα παιδί, τηλεφωνούν στην Αστυνομία συνεχώς.

Ο «σπόρος» της αμφιβολίας «τρώει» τα ζευγάρια που αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά και αναζητούν λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν γονείς, εγείροντας ζητήματα κοινωνικά αλλά ακόμη και θέματα βιοηθικής.

Την έρευνα διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που έχει όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ωστόσο μπορεί η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση να παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως πίσω της αφήνει ανοιχτές υποθέσεις, απροστάτευτες ψυχές και ζευγάρια που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 30 γυναίκες ετοιμόγεννες ή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που έχουν μπει σε διαδικασίες ορμονοθεραπειών και υποστηρίζονται πια και ψυχολογικά, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας για θέματα εμπορίας ανθρώπων.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

2 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

3 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

3 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

3 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

3 hours ago

This website uses cookies.