Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικό κέντρο με καταστήματα εστίασης, ρουχισμού και ταξιδιού ετοιμάζει στο αεροδρόμιο Χανίων η Fraport

Εμπορικά κέντρα αναμένεται να δημιουργηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην χώρα μας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που περνούν στον έλεγχο της Fraport, μεταξύ αυτών και στο αεροδρόμιο Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη μεγάλες αλυσίδες από το χώρο τόσο του λιανεμπορίου όσο και της μαζικής εστίασης, όπως Goody’s αλλά και Γρηγόρης Μικρογεύματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την μίσθωση των χώρων στα υπό κατασκευή εμπορικά κέντρα, τα οποία πάντως σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Fraport – άγνωστο πως – δεν θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά ως προς τις κατά τόπους αγορές.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, μόλις αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η εταιρεία θα προχωρήσει στην επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, στην απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και παράδοσης αποσκευών καθώς και στην ανανέωση των πινακίδων σήμανσης.

Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τερματικών σταθμών των αεροδρομίων ενώ σε όλα τα αεροδρόμια θα επιδιωχθεί μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα με καταστήματα εστίασης, ρουχισμού, ταξιδίου κ.α.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για την αναβάθμιση των υποδομών των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τις εργασίες των οποίων θα αναλάβει η Intrakat του Ομίλου Κόκκαλη.

Η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου θα επενδύσει συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ σε αερολιμενικές υποδομές μέχρι το 2020, ενώ κατά τα επόμενα χρόνια της παραχώρησης θα ακολουθήσουν επενδύσεις συντήρησης, αναβάθμισης και επέκτασης των αεροδρομίων καθοριζόμενες από την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης.

Πάντως, η χρηματοδότηση των δύο επιχειρηματικών ομίλων φέρεται ότι έχει εξασφαλίσει μέσω δανειοδότησης έως 600 εκατ. ευρώ από τις τρεις θεσμικές τράπεζες (EBRD, IFC και ΕΙΒ), ενώ το ποσό δεν αποκλείεται να αυξηθεί στα 750 εκατ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο δανεισμός θα εξαρτηθεί από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων που θα αξιοποιήσουν οι δύο πλευρές. Στη συμφωνία δανειοδότησης της Fraport Greece αναμένεται να συμμετάσχουν και εμπορικές τράπεζες από την Ελλάδα.

Βάσει του business plan του παραχωρησιούχου, θα δημιουργηθούν περίπου 1.700 νέες θέσεις εργασίας.

insider.gr

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γιορτή στη Δημοτική Αγορά Χανίων για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League | Φωτός

O Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Μετά τον Παναθηναϊκό έγινε η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας που φτάνει…

6 hours ago

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 36 ναυτικά μίλια Ν…

9 hours ago

Επιτήδειοι ξεγελούν πολίτες σε όλη την Κρήτη με ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη, με τους επιτήδειους χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα να…

9 hours ago

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για τον 60χρονο Αντώνη Βαρότση, ιδιαίτερα…

9 hours ago

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε "επιτέλους, ζέστη", λέμε... "επιτέλους, βροχή". Από την…

9 hours ago

Αρνείται τον βιασμό ο 28χρονος – Έκανε λόγο για συναινετικές ερωτικές περιπτύξεις

Εντοπίστηκε ο 28χρονος Πακιστανός που καταγγέλθηκε από την μητέρα της 16χρονης Βρετανίδας ότι την βίασε…

9 hours ago

This website uses cookies.