ΕΛΛΑΔΑ

Ενίσχυση Λειτουργίας της Κυριακάτικης Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης στο Κοινωνικό Στέκι

Η Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι ένα αυτοοργανωμένο και συλλογικό εγχείρημα στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών. Η πρωτοβουλία συντονίζεται με ανοιχτή συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 18:00 στο Στέκι και η κουζίνα της Κυριακής γίνεται από κοινού με όσους και όσες έρχονται να φάνε. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από κανένα φορέα και όλα τα έξοδα καλύπτονται από όλους εμάς, κατοίκους αυτής της πόλης που δραστηριοποιούμαστε σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους των Χανίων στηρίζοντας τις δράσεις τους με οικονομική ενίσχυση. Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώνονται χρήματα και πρώτες ύλες που κάνουν και το εβδομαδιαίο μαγείρεμα βιώσιμο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Αναγνωρίζοντας ότι τα συσσίτια της πόλης, με δεδομένη την ανεπάρκεια των κρατικών θεσμικών φορέων, δεν καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες όλων όσων το έχουν ανάγκη σαν μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης, υλικής βοήθειας και προσπάθειας δημιουργίας κοινωνικών σχέσεων ένταξης, οργανώνουμε εβδομαδιαίο κυριακάτικο γεύμα στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού μεταναστών. Οι ανάγκες που καλύπτει αυτή η δράση γίνονται σήμερα περισσότερο επιτακτικές από ποτέ τόσο για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άστεγους, μετανάστες, πρόσφυγες) όσο και για όλους όσους χρειάζονται ένα πιάτο φαγητό.

Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες, το δυναμικό μας πεπερασμένο και οι πόροι μας δυσανάλογα περιορισμένοι, σας καλούμε να στηρίξετε τη βιωσιμότητα της Κυριακάτικης συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης, με την έμπρακτη συμμετοχή σας ή με την προσφορά προϊόντων. Πιο αναλυτικά, χρειαζόμαστε:
1) Αναλώσιμα: (αλουμινένια μπολ μιας χρήσης (μέγεθος σαλάτας) με τα καπάκια τους, πλαστικές σακούλες και πλαστικά πιρούνια)

2) Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως: όσπρια (ρεβίθια, φασόλια), ρύζι, πελτέ, κύβους, ζάχαρη, αλεύρι, αλάτι, μπαχαρικά

3) Λάδι

*Εναλλακτικά, υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης στην Terra Verde (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5) και στη Γαία (Δημητρακάκη 2).

*Ο χώρος παράδοσης των προϊόντων: Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5.), Τετάρτη 18.00-20.00, Παρασκευή 19.00-21.00 και Σάββατο 13.00-14.00. *Περισσότερες πληροφορίες για τη συλλογικότητά μας, τη λειτουργία, την οργάνωση και τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στο facebook: @Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης * Τρόποι επικοινωνίας:

Email: steyichania@gmail.com

Τηλ.: 6951145970

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με…

14 mins ago

Υπογράφτηκε η έναρξη της μελέτης ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου και των ενετικών οχυρώσεων της Παλιάς Πόλης

Τη σύμβαση για τη μελέτη ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου και των Ενετικών οχυρώσεων της παλιάς…

30 mins ago

«Έφυγε» στα 97 του ο Κρητικός γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα

Ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα, με καταγωγή από την Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο «έφυγε» για…

1 hour ago

Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια η κοπέλα που έπεσε από γέφυρα – Ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλαδικές

Ανατροπή στην μοιραία πτώση γυναίκας από γέφυρα στην Κρήτη, καθώς αντίθετα με τις αρχικές πληροφορίες, πρόκειται…

1 hour ago

ΝΥΤ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παίζει με τη φωτιά – Σκέφτεται να επιτρέψει στο Κίεβο χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα

Από τις πρώτες αμερικανικές αποστολές εξελιγμένων όπλων στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ…

1 hour ago

Κύκλωμα εφοριακών – Χαλκίδα: Σοκ και ερωτήματα από τις γαλάζιες διασυνδέσεις των συλληφθέντων

Η εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, με κεντρικό πρόσωπο την ίδια την προϊσταμένη…

1 hour ago

This website uses cookies.