Λασηθιωτάκη Πέλλα | «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου), όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του αγροτουρισμού και της προώθησης τοπικών προϊόντων.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δικτύωση» με Κύριο Φορέα Διοργάνωσης το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων εκ μέρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης», και συνδιοργανωτές τις Α. Σ. της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης «Δίκτυο Αλληλεγγύης», «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια» και «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων», οι οποίες είναι μέλη του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΤοπΕκο-ΤοπΣΑ Κρήτης.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης η προσκεκλημένη εισηγήτρια κ. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ οι ομιλητές Μηλιαράκη Κορίνα, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, Μανόλης Χνάρης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης και Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts, θα αναφερθούν στα ζητήματα του αγροτουρισμού, καθώς και της προώθησης των τοπικών προϊόντων με σκοπό την ανάδειξη της Κρήτης ως ποιοτικού γαστρονομικού προορισμού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:30–18:45: Προσέλευση- Εγγραφές
18:45–19:00: Χαιρετισμοί
19:00-19:20: «Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού την προγραμματική περίοδο 2014-2020».
Εισηγήτρια: Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης.
19:20-19:40: «Τουρισμός υπαίθρου – αγροτουρισμός: ένα βιώσιμο μοντέλο για το περιβάλλον και την κοινωνία».
Εισηγήτρια: Μηλιαράκη Κορίνα, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης.
19:40–20:00: Διάλειμμα
20:00-20:20: «Κρήτη: ποιοτικός γαστρονομικός προορισμός».
Εισηγητής: Μανόλης Χνάρης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.
20:20-20:40: «Όταν ο τουρισμός στηρίζει τα τοπικά προϊόντα. Τα 7 βήματα για τη χρήση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής».
Εισηγητής: Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts.
20:40- 21:00: Συζήτηση- Συμπεράσματα
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
Εικόνες ντροπής εκτιλύχθηκαν σε ματς της ιταλικής Serie B καθώς μερίδα οπαδών της Γιούβε Στάμπια, πανηγύρισαν με…
This website uses cookies.