Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργειακά και BRICS στη συνομιλία Τσίπρα – Πούτιν – Στη Μόσχα σε δύο βδομάδες ο Τσίπρας

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέχεια των επαφών των δυο χωρών το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων κεντρικό θέμα της συνομιλίας, όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, αποτέλεσε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS .

Αλέξης Τσίπρας και Βαλντιμίρ Πούτιν μίλησαν επίσης και για την επικείμενη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ σε δύο εβδομάδες

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κρεμλίνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όπου πάρθηκαν μεταξύ άλλων αποφάσεις για τον αγωγό GreekStream

H συνομιλία έρχεται μία ημέρα μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ αλλά και από τις δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, Άμος Χόχσταϊν, στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ, ότι, αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αυγενάκης: Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα όχι μόνο της κρητικής, αλλά και της μεσογειακής διατροφής

Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) συναντήθηκε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας…

6 hours ago

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο» επειδή οι…

6 hours ago

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται μόνο γρηγορότερη προσβολή των πύρινων…

6 hours ago

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα τη νύχτα. Ο…

8 hours ago

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως μια προσπάθεια «αποδυνάμωσης και απομόνωσης» της…

8 hours ago

Έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του “αντισημιτισμού” – Τώρα λέει ότι ο όρος εργαλοποιείται

Ο δικηγόρος Kenneth Stern έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του "αντισημιτισμού", ο οποίος τώρα πιστεύει ότι…

8 hours ago

This website uses cookies.