Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση εκπαιδευτικών για τη χρηστική λειτουργία της “Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης”

Με σύνθημα «Ένα βιβλίο για ανταλλαγή» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη χρηστική λειτουργία και υποστήριξη της “Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης” στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, παρουσία του Αντιδημάρχου Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, της προϊσταμένης των  Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Βιβής Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμων και εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί, που παρευρέθηκαν, κατανόησαν το θεσμό και την αξία της “Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης”, υποστήριξαν την ιδέα της “υιοθεσίας” των βιβλίων με τα παιδιά των τάξεων τους  και τέλος αφού κόλλησαν τα ειδικά αυτοκόλλητα στα βιβλία που έφεραν, τα τοποθέτησαν στο χώρο της “Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης”.

Σημειώνεται ότι η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» αποτελεί υπαίθρια δημόσια βιβλιοθήκη,  ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο και στοχεύει στην ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Τέσσερα είναι τα σημεία στο Δήμο Χανίων, που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν την «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη»: α) η πλατεία Δημοτικής Αγοράς, β) η πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), γ) η πλατεία της Σούδας και δ) η πλατεία Κουνουπιδιανών. Καθεμία από αυτές τις βιβλιοθήκες  «φιλοξενεί» έργα διαφορετικών καλλιτεχνών, τα οποία παραχώρησαν οι ίδιοι αποκλειστικά για την επένδυση των όψεων της κάθε ανταλλακτικής βιβλιοθήκης και πιο συγκεκριμένα των καλλιτεχνών Αντώνη Ντόνεφ, Γιάννη Βαρελά, Παναγιώτη Τέτση και Θεόδωρου Χρόνη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

1 hour ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

3 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

3 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

3 hours ago

Στον απόηχο των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες... έτσι λέει ο μύθος…

3 hours ago

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Γιώργη Ψυχουντάκη

Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν την Κυριακή, 13…

3 hours ago

This website uses cookies.